Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

FİNANSAL KARARLARDA KULLANILACAK BiLGiNiN MALi ANALİZLE ÜRETiLMESi

Yıl 1990, Cilt: 8 Sayı: 1, 17 - 35, 31.12.1990

Öz

Başta işletmenin kendi yönetimi ve ortakları olmak üzere, satıcılar, müşteriler, kredi verenler, işletme personeli ve sendikalar ile devlet kendilerini i1ıgilendiren yönleriyle işletmeyi tanımak isterler. işletme yönetimi çeşitli kararlar alebllmek, bunların uygulama sonuçlarını görebilmek, karar ve uygulamalardaıki hataları düzeltebllmek için işletmesine ilişkin 'bilgiye gereksinim duyar. Ortaklar yönetimi aklamak ve koydukları sermayenin korunup korunmadığını, dönemin karı ile kar dağıtma gücünü anlayabilmek için bilgi ihtiyacı içindedirler. İşletrne personeli ve onun sendikası ücret arttırma isteklerini desteklemek için işletmeyle ilgili bllqilere başvururlar. Kredi verenler kredi açıp açrnama ve'ya açılmış kredinin faiziyle birlikte geri dönüp dönrneyeceğlnl bilmek isterler. Satıcılar kredili satış kararı için veya kredlll satışlarından doğan alacaklarının işletmece ödenip ödenemeyeceği
konusunda bllqlye dayanarak fiıkıir yürütürler. Müşteriler kredili alışlarının zamanında kendilerine sağlanıp sağlanamayacağını belirlemede bilgiyi kullanırler. Devlet Ise, işletmece ödenen vergilerin doğruluğunu araştırmada, maliye ve ekonomi politikalarını bellrlernede ve istatistiki er yapmada işletmelere ilişkin bilgiye gereksinim duyar.

Kaynakça

  • -
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Finans
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Ferruh Çömlekçi Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 31 Aralık 1990
Gönderilme Tarihi 31 Aralık 1899
Yayımlandığı Sayı Yıl 1990 Cilt: 8 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Çömlekçi, F. (1990). FİNANSAL KARARLARDA KULLANILACAK BiLGiNiN MALi ANALİZLE ÜRETiLMESi. Anadolu Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 8(1), 17-35.

88x31.png
Bu eser 2023 yılından itibaren Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.