Bu araştırmada inci balığının Alburnus orontis, Sauvage 1882 et kompozisyonu ve mevsimsel değişimleri incelenmiştir. Bu amaçla her mevsim 20 adet birey kullanılmıştır. İnci balığının canlı ağırlık ortalaması 21.004±8.072 g ve ortalama et verimi % 58.39±0.55 olarak belirlenmiştir. En yüksek ham protein değeri % 19.53±0.07 ile yazın, lipit % 6.67±0.04 ile kışın, kuru madde % 57.37±0.07 ile yazın, ham kül ise % 6.37±0.24 ile kışın belirlenmiştir
Association of Official Analytical Chemists (AOAC), 1995. Official Methods of Analysis, 16th Edition. Edited by Patricia Cunniff. Virginia, USA.
Atay, D. 1987. İçsu Balıkları ve Üretim Tekniği. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No:1035, s. 17- 21. Ankara.
Düzgüneş, O., T. Kesici ve F. Gürbüz, 1983. İstatistik Metotları. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, 861; 217 s. Ankara.
Geldiay, R. ve S. Balık, 1999. Türkiye Tatlısu Balıkları. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yayınları No:46, Ders Kitabı Dizini No:16, s. 254-262, İzmir.
Wheaton, F.W. and B. Lawsont, 1985. Processing Aquatic Food Products. 518 p., A Wiley-Interscience Publication. John Wiley & Sons, New York.
Seasonal Variation and Meat Composition of Bleak Alburnus orontis, Sauvage 1882
In this study, seasonal variation and meat composition of bleak Alburnus orontis were investigated. Twenty bleaks were used each season. The mean live weight and mean meat yield was determined as 21.004±8.072 g and 58.39±0.55 % respectively. The highest ratio of crude protein 19.53±0.07 % was in summer, lipid 6.67±0.04 was highest in winter, dry matter 57.37±0.07 % was highest in summer and crude ash 6.37±0.24 % was highest in winter
Association of Official Analytical Chemists (AOAC), 1995. Official Methods of Analysis, 16th Edition. Edited by Patricia Cunniff. Virginia, USA.
Atay, D. 1987. İçsu Balıkları ve Üretim Tekniği. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No:1035, s. 17- 21. Ankara.
Düzgüneş, O., T. Kesici ve F. Gürbüz, 1983. İstatistik Metotları. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, 861; 217 s. Ankara.
Geldiay, R. ve S. Balık, 1999. Türkiye Tatlısu Balıkları. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yayınları No:46, Ders Kitabı Dizini No:16, s. 254-262, İzmir.
Wheaton, F.W. and B. Lawsont, 1985. Processing Aquatic Food Products. 518 p., A Wiley-Interscience Publication. John Wiley & Sons, New York.
Bozkurt, Y., Bekcan, S., & Çakıroğulları, G. Ç. (2006). İnci Balığının Alburnus orontis, Sauvage 1882 Et Kompozisyonu ve Mevsimsel Değişimi. Journal of Agricultural Sciences, 12(01). https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000433
AMA
Bozkurt Y, Bekcan S, Çakıroğulları GÇ. İnci Balığının Alburnus orontis, Sauvage 1882 Et Kompozisyonu ve Mevsimsel Değişimi. J Agr Sci-Tarim Bili. January 2006;12(01). doi:10.1501/Tarimbil_0000000433
Chicago
Bozkurt, Yusuf, Süleyman Bekcan, and Gül Çelik Çakıroğulları. “İnci Balığının Alburnus Orontis, Sauvage 1882 Et Kompozisyonu Ve Mevsimsel Değişimi”. Journal of Agricultural Sciences 12, no. 01 (January 2006). https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000433.
EndNote
Bozkurt Y, Bekcan S, Çakıroğulları GÇ (January 1, 2006) İnci Balığının Alburnus orontis, Sauvage 1882 Et Kompozisyonu ve Mevsimsel Değişimi. Journal of Agricultural Sciences 12 01
IEEE
Y. Bozkurt, S. Bekcan, and G. Ç. Çakıroğulları, “İnci Balığının Alburnus orontis, Sauvage 1882 Et Kompozisyonu ve Mevsimsel Değişimi”, J Agr Sci-Tarim Bili, vol. 12, no. 01, 2006, doi: 10.1501/Tarimbil_0000000433.
ISNAD
Bozkurt, Yusuf et al. “İnci Balığının Alburnus Orontis, Sauvage 1882 Et Kompozisyonu Ve Mevsimsel Değişimi”. Journal of Agricultural Sciences 12/01 (January 2006). https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000433.
JAMA
Bozkurt Y, Bekcan S, Çakıroğulları GÇ. İnci Balığının Alburnus orontis, Sauvage 1882 Et Kompozisyonu ve Mevsimsel Değişimi. J Agr Sci-Tarim Bili. 2006;12. doi:10.1501/Tarimbil_0000000433.
MLA
Bozkurt, Yusuf et al. “İnci Balığının Alburnus Orontis, Sauvage 1882 Et Kompozisyonu Ve Mevsimsel Değişimi”. Journal of Agricultural Sciences, vol. 12, no. 01, 2006, doi:10.1501/Tarimbil_0000000433.
Vancouver
Bozkurt Y, Bekcan S, Çakıroğulları GÇ. İnci Balığının Alburnus orontis, Sauvage 1882 Et Kompozisyonu ve Mevsimsel Değişimi. J Agr Sci-Tarim Bili. 2006;12(01).