Bu çalışmada, Beyşehir Gölü kadife balıklarının {Tınca tinca L., 1758) et verimi ve vücut kompozisyonu incelenmiştir. Beyşehir Gölü kadife balıklarının net (fileto), derili ve pullu-derili et veriminin sırasıyla %50,61 -70.58, %58,18-77,90 ve %59,98-79,60 arasında değiştiği, ortalama %59,74±0,25, %68,07±0,23 ve %69,78±0,23 olduğu saptanmıştır. Ham protein, ham yağ, ham kül ve su oranının ise % sırasıyla %16,53-19.72. % 2,08-2,89, %0,98-1.43 ve %76,39-80,00 arasında değiştiği ve ortalama %18,36t0,17, %2,46+0,03, %1,18±O,O2 ve %78.00±0,19 olduğu saptanmıştır.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Engineering |
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | January 1, 2004 |
Submission Date | January 1, 2004 |
Published in Issue | Year 2004 |
Journal of Agricultural Sciences is published open access journal. All articles are published under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY).