Bu çahşma, makarnalık buğdayda farklı herbişit ve azotlu gübre dozların|n tane protein oranına etkilerini belir|emek amacıyla 1994-1996 yılları arasında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Kenan Evre4 Araştırma ve Uygulama Çiftliği'nde yürütülmüştüı. Materyal olarak Çakmak 79 makarnalık buğday çeşidi kullanılmış, herbisit uygulamalan olarak (2,4 D lsopropopylester) 0,125,155 ve 185 cdda dozları, azot uygulamaİarı oİarak da 0,5 ve 10 kg/da saf N dozları uygulanmıştır. Araştırma sonuçlarına göre, tane protein oranı bakımından artan azot ve herbisit miktarlarına bağh olarak istatistiki yönden önemli artışlar gözlenmiştir. En yüksek tang protein oranı değerleri, her iki yılda da farklı azot ve herbisit uygulamalarından elde edilmesine kaçın; genellikle yuksek dozdaki azotlu gübre ile birlikte uygulanan yükşek herbisit dozlarından elde edi|miştir.
Primary Language | English |
---|---|
Subjects | Agricultural Engineering (Other) |
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | August 1, 1999 |
Submission Date | February 21, 1999 |
Acceptance Date | July 21, 1999 |
Published in Issue | Year 1999 Volume: 05 Issue: 03 |
Journal of Agricultural Sciences is published open access journal. All articles are published under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY).