Bu araştırmada 7 Karayaka uzun kuyruklu ve 7 Gıcık yağlı kuyruklu erkek toklu kullanılmıştır. Toklulara tüm arpa ve yonca samanı ad libitum olarak verilmiştir. Deneme 28 gün sürmüştür. Gıcık tokluların günlük 139.3 g ve toplam canlı ağırlık artışları 3.90 kg ile yemden yaralanma oranları 10.32 Karayakalarınkinden sırasıyla 43.60 g, 1.22 kg ve 26.58 yüksek bulunmuştur. Toplam plazma kolesterolü Gıcıklarda 13.56, Karayakalarda ise, 18.37 mg/dL bulunmuştur. Gıcıklarda HDL, LDL, VLDL düzeyleri sırasıyla 14.80, 49, 5.80 mg/dL; Karayakalarda ise, sırasıyla 15.40, 43.20 ve 4.60 mg/dL olarak bulunmuştur. Grupların toplam plazma kolesterolü ve lipoprotein HDL, LDL, VLDL düzeyleri arasında önemli farklılıklara rastlanılmamıştır.
In this research, seven Karayaka long-tail and seven Gıcık fat-tail male hoggets were used. Hoggets were allowed to feed with whole barley and alfalfa straw by ad libitum. The experiment was continued for 28 days. According to the daily 139.3 g and total weight gain 3.90 kg and feed conversion ratio 10.32 , Gıcık hoggets were better than Karayaka hoggets’ respectively, 43.60 g, 1.22 kg and 26.58 . HDL , LDL, VLDL levels of Gıcık hoggets established 14.80, 49, 5.80 mg/dL respectively. But, HDL , LDL, VLDL levels of Karayaka hoggets were found 15.40, 43.20, 4.60 mg/dL respectively. The differences between total plasma cholesterol and lipoprotein HDL, LDL, VLDL levels of groups were not significant.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Research Article |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Mayıs 2005 |
Gönderilme Tarihi | 1 Mayıs 2005 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2005 Cilt: 11 Sayı: 02 |
Journal of Agricultural Sciences is published open access journal. All articles are published under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY).