Bu araştırma, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü deneme tarlasında 1998 ve 1999 yıllarında tesadüf bloklarında bölünmüş parseller deneme desenine göre yürütülmüştür. Denemede materyal olarak 3 farklı çayır düğmesi çeşidi (Bünyan 80, Altınova ve Gözlü) kullanılmış ve dekara 0, 4 ve 8 kg azot uygulanmıştır. Araştırma sonuçlarına göre; yeşil ot verimi 1998 yılında 2050-2394 kg/da, 1999 yılında 1631-1951 kg/da; kuru ot verimi 1998 yılında 443.8-504.1 kg/da, 1999 yılında 372.1-437.5 kg/da; ham protein verimi 1998 yılında 52.21-81.98 kg/da, 1999 yılında 44.43-72.97 kg/da arasında değişmiştir. En yüksek yeşil ot, kuru ot ve ham protein verimi, 8 kg/da'lık azot dozu ile Bünyan 80 çeşidinden elde
çayır düğmesi azot dozu yeşil ot verimi kuru ot verimi ham protein verimi
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Research Article |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 2002 |
Gönderilme Tarihi | 1 Ocak 2002 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2002 Cilt: 08 Sayı: 04 |
Journal of Agricultural Sciences is published open access journal. All articles are published under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY).