Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

İNSAN TOPLUMLARINDA KAFATASI DEFORMASYONLARI (ETNOANTROPOLOJİK BİR ARAŞTIRMA)

Yıl 1978, Sayı: 11, 0 - 0, 01.01.1978
https://doi.org/10.1501/antro_0000000161

Öz

KaTaul'u. çocıı^ndo^m sonrau büyüme gdiımeti csnutnda mcJunik yâda patolojik faktörlere bagh olarak deği^ikUğe *uğraya bilir. Ortaya çıkan biçim bozukluğu kcmikk^mc rurccinin sona e* r rocûylc birlikte kabcı olur yetifkinükte de korunur. Kofa d* efor mat)-onuna yol açan faktörleri üç kategori olunda toplayabilinz.
I* Patolojik faktörler.
ÖlUnıdm lonra toprağın kafata.una yapmış olduğu basınç. 3- Kültürel faktörler.
Patûtvjik F^SrJfr:^ Osteogenesis imperfeeta gibi kemiklcv^ iürceimir kendini gÖMeren doğuftan anormallikler, kofatannm *nor mal yapKuru almasına engel olurlar. Aynı romanda ilk ummlayanın isminden Ölürü Vrölik hart alığı olarak da biKnen bu paiokjik durum, çocuğun çok erken yapa ölümüne neden olur. Kafatası kemikleri arasındaki dikiperin vaktinden önce kapanmaları da deform&syonu >-ol açar. Erken kapanan dikUkrin pozisyonuna göre dört biçim bozukluğu onaya çıkar. Bunlar strouyla:

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Antropoloji Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Antropoloji
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Metin Özbek Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1978
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 1978
Yayımlandığı Sayı Yıl 1978 Sayı: 11

Kaynak Göster

APA Özbek, M. (1978). İNSAN TOPLUMLARINDA KAFATASI DEFORMASYONLARI (ETNOANTROPOLOJİK BİR ARAŞTIRMA). Antropoloji(11). https://doi.org/10.1501/antro_0000000161

17919

Antropoloji’de yayımlanan makaleler ve diğer yazıların tümünün yayın hakkı Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY-NC 4.0) altında lisanslanmıştır. Yani yayımlanan makale ve diğer muhtelif yazılar, başka yayınlarda ancak uygun referans gösterilerek, lisansa bağlantı sağlanarak, değişiklik yapıldıysa belirtilerek ve ticarî amaç gütmeyerek kullanılabilirler. Kısaca yazar(lar) veya okuyucu(lar) herhangi bir maddî çıkar gözetmeksizin, Antropoloji’deki yayınları basılı ve/veya elektronik olarak çoğaltmakta ve/veya yaymakta özgürdürler. Bu durum yine de lisans sahibi olarak Antropoloji’nin sizi ve çalışmanızı onaylayacağı anlamına gelmek zorunda değildir.
Budapeşte Açık Erişim Girişimi