Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Suç kavramının kültür farklılığı açısından değerlendirilmesi (10. sayıdan devam)

Yıl 1978, Sayı: 11, 0 - 0, 01.01.1978
https://doi.org/10.1501/antro_0000000168

Öz

Bütün insan topluluklanna has olan adam öldürme olgusu (oplundarın sosyal sistemlerinde mc*uets olup o toplumu diğer top- lumlardan ayıran belirli özelliklere gorc "renk’* alabilmektedir.^, örneğin, ilkeller arasında kom^ kabilenin mallannı yağma etmek i^n adam Öldürmek daima geçerli bir davranif olınu|iur. Hiddet s*e kızgınlık sonucu adam öldürmek As’usturalya, Yeni Zelanda s'c Afrika’da bir çok kabile şeflerine tanınan bir hakur”, Paul Bohan- nan. A/ıûan //msnJt aui Sniadt <1960) adb eserinde bazı Afrika top- lumlarmda adam ö*ldûmu konusunu terken bu toplumlarda ueu zehirli oklarla avlanma adeti netioraindc ölüm riskini *cd(a\ edici bir onanun meydana geldiğini böyle tür kaza sonucu adam öl­ dürm kipnin davrantpnın “suç uyılmayan adam ö**ldürme (non -culpable bomiadc) olduğuna değinmektedir^’.

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Antropoloji Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Antropoloji
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

S. Aygen Erdentuğ Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1978
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 1978
Yayımlandığı Sayı Yıl 1978 Sayı: 11

Kaynak Göster

APA Erdentuğ, S. A. (1978). Suç kavramının kültür farklılığı açısından değerlendirilmesi (10. sayıdan devam). Antropoloji(11). https://doi.org/10.1501/antro_0000000168

17919

Antropoloji’de yayımlanan makaleler ve diğer yazıların tümünün yayın hakkı Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY-NC 4.0) altında lisanslanmıştır. Yani yayımlanan makale ve diğer muhtelif yazılar, başka yayınlarda ancak uygun referans gösterilerek, lisansa bağlantı sağlanarak, değişiklik yapıldıysa belirtilerek ve ticarî amaç gütmeyerek kullanılabilirler. Kısaca yazar(lar) veya okuyucu(lar) herhangi bir maddî çıkar gözetmeksizin, Antropoloji’deki yayınları basılı ve/veya elektronik olarak çoğaltmakta ve/veya yaymakta özgürdürler. Bu durum yine de lisans sahibi olarak Antropoloji’nin sizi ve çalışmanızı onaylayacağı anlamına gelmek zorunda değildir.
Budapeşte Açık Erişim Girişimi