Kitap İncelemesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Gizli Şirk Kültürü

Yıl 2020, Cilt: 4 Sayı: 1, 106 - 112, 12.04.2020

Öz

İslam, modernlik, sekülerlik, postmodernite konuları üzerine yaptığı çalışmalarla bilinen Abdurrahman Arslan, kitapları, söyleşileri ve soruşturmalar kapsamından verdiği cevaplarda bu konuları teorik ve düşünsel bir altyapıdan hareketle okuyucusuna sunmaktadır. Bu bağlamda Nehri Geçerken kitabının muhtevasına kaynaklık eden söyleşi ve soruşturmaların salt bir fikir beyanının ötesinde düşünsel sancıların eşlik ettiği kuramsal bir nitelik kazandığı görülecektir. Zira konuşmaların çoğu kavramlara ve bu kavramların ortaya çıkardığı problemlere kuramsal bir bakış açısı getirmek saikiyle dönemin belirleyici tartışmaları içerisinden oluşturulmuştur.

Kaynakça

  • Abdurrahman Arslan, Nehri Geçerken, haz. Asım Öz, Beyan Yay. İstanbul 2015.
  • Vahdettin Işık, “Tanzimat ve Batılılaşma: Modern Türkiye’nin Doğuşunun Tarihsel Tahlilleri”, Medeniyet Akademisi Seminerleri, FSM Üniversitesi-Atikvalide, 2019.
  • İsmail Kara, “Cumhuriyet Döneminde Din-Siyaset İlişkileri”, Medeniyet Akademisi Seminerleri, FSM Üniversitesi-Atikvalide, 2019.
Toplam 3 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Din Araştırmaları
Bölüm Kitap Tanıtımları
Yazarlar

Suveyda Yıldız

Yayımlanma Tarihi 12 Nisan 2020
Yayımlandığı Sayı Yıl 2020 Cilt: 4 Sayı: 1

Kaynak Göster

ISNAD Yıldız, Suveyda. “Gizli Şirk Kültürü”. Akademik Platform İslami Araştırmalar Dergisi 4/1 (Nisan 2020), 106-112.
Akademik Platform İslami Araştırmalar Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.