Kitap İncelemesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Zafer mi, İlerleme mi?

Yıl 2020, Cilt: 4 Sayı: 1, 102 - 105, 12.04.2020

Öz

Hristiyanlığın tanrısına duyulan inancın yitirilmesiyle artık dünyanın sonuna kadar hâkim olacak yeni bir döneme geçildi. Bir yandan ad anmışları tarafından Rönesans’la birlikte hızla büyütüldüğü, diğer yandan karşıtları tarafından ipinin pazara çıkarılmaya çalışıldığı bu dönem: Modernizm.
Bu yeni dönemin gidişatının sonu hakkında geçmişteki bazı entel devlerin fikir öngördüğü, dünyanın son karanlık çağının semptomlarını yaşıyoruz artık. Varlığını borçlu olduğu kilise karşıtlığıyla doğan modernizmin nereden ve nasıl geldiği unutulmuş, genel olarak fiziki gelişim ve değişim olarak görülmesiyle birlikte modern düşünce, modern görünüm, modern yaşam vb. diye yayılarak insanın toplum, evren ve Allah ile arasındaki ilişkisini dönüştürmüştür. Bu durum modernizmin genel bir tanımını yapmayı, sebep olduklarından ve sınırlarından bahsetmeyi gittikçe zorlaştırdığı gibi çağımızın acil sorununa dönmüş durumda. Çünkü toplumu modernleştirme görevi devletlerden çıkıp sosyal medyanın ve iletişim araçlarının eline geçerek hız kazanmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Din Araştırmaları
Bölüm Kitap Tanıtımları
Yazarlar

Sümeyye Doğan

Yayımlanma Tarihi 12 Nisan 2020
Yayımlandığı Sayı Yıl 2020 Cilt: 4 Sayı: 1

Kaynak Göster

ISNAD Doğan, Sümeyye. “Zafer Mi, İlerleme Mi?”. Akademik Platform İslami Araştırmalar Dergisi 4/1 (Nisan 2020), 102-105.
Akademik Platform İslami Araştırmalar Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.