Üniversite Öğrencilerinin Rekreasyon Alan Tercihlerinin Belirlenmesi
Öz
Anahtar Kelimeler
Kaynakça
- Ağaoğlu, Y. S. (2002). Türkiye’deki üniversitelerin rekreasyon programlarının geliştirilmesi. Yayınlanmamış Doktora Tezi, On Dokuz Mayıs Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü. Samsun
- Akyol, C., ve Akkaşoğlu, S. (2020). Gençlerin boş zamanlarında rekreasyon faaliyetlerine katılım engelleri üzerine bir bakış açısı. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8(3), 2072-2089.
- Albayrak, E., Ziyagil, M., ve Çekin A. R. (2015). Okul, spor ve serbest zamanlardaki fiziksel aktivite alışkanlığının üniversite sınıf düzeylerine göre incelenmesi. Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi, 9(2),8 –17.
- Alexandris, K., ve Carroll, B. (1997). Demographic differences ın the perception of constrains on recreational sport participation: results from a study ın greece. Journal of Leisure Studies, 16, 107-125.
- Balcı, V., Demirtaş, M., Gürbüz, P., İlhan, A., ve Ersöz, V. (2002). Ankara’daki üniversite öğrencilerinin boş zaman etkinliklerine katılımlarının araştırılması. 7. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi, Marmara Üniversitesi, Antalya.
- Bammel, G., ve Burrus-Bammel, L. L. (1996). Leisure and human behavior. abd: Maddison, brown and benchmark. 275-282.
- Birinci, M., C., Çamlıca, K., ve Özgül Katlav, E. (2017). Üniversite öğrencilerinin rekreatif amaçlı spor aktivitelerine katılmalarını engelleyen kısıtlayıcı faktörler üzerine bir araştırma. Turan Stratejik Araştırmalar Merkezi, 9(36), 777-780.
- Büyüköztürk, Ş. (2013). Sosyal bilimler için veri analizi el kitabı. Ankara: Pegem Yayıncılık.
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
Egzersiz ve Spor Bilimleri
Bölüm
Araştırma Makalesi
Erken Görünüm Tarihi
28 Eylül 2023
Yayımlanma Tarihi
28 Eylül 2023
Gönderilme Tarihi
12 Nisan 2023
Kabul Tarihi
20 Haziran 2023
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2023 Cilt: 6 Sayı: 3
Cited By
A Study on the Frequency of Participation in Recreation Activities and Recreation Area Preferences of Local People
GSI Journals Serie A: Advancements in Tourism Recreation and Sports Sciences
https://doi.org/10.53353/atrss.1580170