BANKAMATİKLERİN ARAYÜZ TASARIMLARININ KARŞILAŞTIRILMASI
Öz
Ülkemizde ve dünyada kullanım oranı artmakta olan bankamatikler günün her saati verdiği hizmetle banka müşterilerinin birçok ihtiyacını karşılamakta, insanların zamanının kısıtlı olması, işlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirmek istemeleri ve bu işlemleri gerçekleştirmeyi sıra beklemeden yapmak istemelerine bağlı olarak arayüz kullanım kolaylığı gün geçtikçe daha da önem kazanmaktadır. Zira kullanıcı dostu olarak tasarlanmamış bir arayüz nedeniyle bankamatik önünde uzun kuyruklar oluşacak müşterilerin işlemleri kısa sürede yapamaması memnuniyetsizliğe yol açarak rakiplere yönelmesine neden olacaktır. Bu da bankacılık sektöründe bankamatik arayüzünün öneminin artmasına neden olmaktadır
Anahtar Kelimeler
Kaynakça
- AYDIN, Ali Orhan. KURT, Mustafa. “Bilişim Ergonomisi”, Gazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dergisi, Cilt: 17, Sayı: 4, Sayfa: 93-114.
- AYDIN, Gülnil. “Hizmet Sunumunda Teknoloji Kullanımı ve Müşteri Adaptasyonu”, Yönetim ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi, Cilt: 3, Sayı: 4, Sayfa: 185-204.
- BAĞIŞ, Ahmet. (2002) “Arayüz Tasarımlarının Karşılaştırmalı Değerlendirilmesinde Kullanılabilirlik Yaklaşımı”, Mühendis ve Makine Dergisi, Cilt:44, Sayı: 522, Sayfa: 25-31.
- COLANIA-WİLLNER, Regina. “Self-service systems: new methodology reveals customer real- time actions during merger”, Computers in Human Behavior, Volume: 20, Number: 2, Page: 243-267.
- COŞKAN, Damla. ONAY DURDU, Pınar. “Kullanılabilirlik ve Yazılım Yaşam Döngüsü: Türkiye’deki Yazılım Organizasyonlarındaki Durum”, 8. Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu, Sayfa: 55-66.
- ÇALIŞIR, İbrahim. ALAÇAM, Özge. “Yeni Teknoloji Olarak Yazılımın Dağılımını ve Benimsenmesini Etkileyen Faktörler ve Kullanılabilirliğin Etkisi”, IX. Akademik Bilişim Konferansı Bildirileri, Sayfa: 541-545.
- EROĞLU, Nadir. YÜCEL, İzzet Sencer. “Türkiye’deki Kurumsal Banka Müşterilerinin İnternet Bankacılığı Kullanım Eğilimlerini Belirleyen Başlıca Faktörler Üzerine Ampirik Bir Çalışma”, Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü E-Dergisi, Sayı: 2, Sayfa: 1-25.
- EVREN, Fuat Boğaç. “Grafik Arayüzlerin Tasarım ve Kullanılabilirlik Açısından İncelenmesi: ANDROID VE IOS”, The Turkish Online Journal of Design, Art and Communication, Volume: 6, Issue: 4, Page: 400-418.
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
-
Bölüm
-
Yayımlanma Tarihi
1 Aralık 2017
Gönderilme Tarihi
-
Kabul Tarihi
-
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2017 Cilt: 4 Sayı: 12