GENÇLERİN KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ BAĞLAMINDA CEP TELEFONUNUN ANLAM VE ÖNEMİ
Öz
Anahtar Kelimeler
Kaynakça
- Bozkaya, E. (2013). “Örgüt Çalışanlarının Kişilik Özellikleri İle Örgütsel Bağımlılıkları Arasındaki İlişkinin İncelenmesi: Hiyerarşik Yapısı Yüksek Bir Kurumda Uygulama”. Yüksek Lisans Tezi, Balıkesir: Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı.
- Erkuş, A. ve Tabak, A. (2009) “Beş Faktör Kişilik Özelliklerinin Çalışanların Çatışma Yönetim Tarzlarına Etkisi: Savunma Sanayinde Bir Araştırma”, Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, C. 23, s. 2.
- Goldberg, L. R. (1993). “The Structure of Phenotypic Personality Traits”. American Psychologist, 48: 26-34.
- Hogan, R., Hogan, J., ve Roberts, B. W. (1996). “Personality Measurement and Employment Decisions”, Questions and Answers. American Psychologist, 51: 469-477.
- Howard, P.J. ve Howard, J.M. (1998). “The Big Five Quickstart an Introduction To The Five Factor Model of Personality For Human Resource Professionals”. Charlotte, NC: Centre for Applied Cognitive Studies.
- Keser, A. ve Güler B.K. (2016). Çalışma Psikolojisi, Umuttepe Yayınları, İstanbul.
- Kocabacak A. (2011) “İnsan Kaynakları Seçme ve Yerleştirme Süreci Açısından Kişilik Boyutları ile Performans İlişkisi: İlaç Sektöründe Psikoteknik Boyutta Bir Uygulama”, Selçuk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Ana Bilim Dalı, Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı, Doktora Tezi, Konya.
- Köknel, Ö. (1985). Kaygıdan Mutluluğa Kişilik. İstanbul: Altın Kitaplar Yayınevi.
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
-
Bölüm
Araştırma Makalesi
Yazarlar
Saniye Vatandaş
*
Türkiye
Yayımlanma Tarihi
30 Nisan 2020
Gönderilme Tarihi
31 Mart 2020
Kabul Tarihi
2 Nisan 2020
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2020 Cilt: 7 Sayı: 4