Diğer
BibTex RIS Kaynak Göster

ASYA ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ’NİN 2021 YILI FAALİYETLERİ

Yıl 2021, Cilt: 5 Sayı: 2, 235 - 242, 31.12.2021

Öz

Araştırma merkezimiz ilk olarak 7 Temmuz 2011 tarihinde “Gazi Üniversitesi Orta Doğu ve Orta Asya Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi” adıyla kurulmuştur. Fakat Orta Doğu ve Orta Asya konuları birbirinden çok farklı çalışma alanları olduğu için Merkeze vekâleten atanan Müdürün önerisi ve Merkez Yönetim Kurulunun kararıyla isim değişikliği talebinde bulunulmuştur. Merkez Orta Asya, Güneydoğu Asya ve Uzakdoğu Asya ülkeleriyle ilgili araştırmalar yapmak ve Türkiye’nin bölge ülkeleri ile olan siyasi, kültürel ve ekonomik ilişkilerinin gelişmesine bilimsel katkı sağlamak amacıyla 30 Temmuz 2017’de Resmî Gazetede yayımlanan yeni yönetmelik ile “Asya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi” olarak yeniden yapılandırılmıştır. Araştırma Merkezinin yönetimi Merkez Müdürü, Müdür Yardımcıları ve Yönetim Kurulundan oluşmaktadır. Merkezde ayrıca iki Araştırma Görevlisi, bir evrak sorumlusu görev yapmaktadır.
Tüm Asya ülkelerindeki Yüksek Öğretim kurumları, Üniversitelerin Araştırma Merkezleri ve diğer ilgili araştırma birimleri ile yapılacak olan işbirliği çerçevesinde Asya sınırları içerisinde yer alan bölgelere yönelik araştırmalar yapmak, birlikte eğitim, öğretim, araştırma ve geliştirmeye yönelik projeler geliştirmek, Üniversite çatısı altında faaliyet göstermekte olan tüm sosyal ve beşeri bilimler bölümlerine akademik alanda destek vermek, Asya ülkelerindeki araştırma kurumları arasında disiplinler arası bir yaklaşımla araştırmalarda bulunmak Merkezin genel hedeflerindendir. Geçmişten günümüze kadar Asya ile ilgili olarak yazılan bütün kaynaklardan, arkeolojik bulgulardan ve doğrudan ana kaynakların ışığında yapılan araştırma eserlerinden yararlanmak suretiyle Asya’daki devletler ve akraba topluluklarının tarihini, siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel hayatını, tarihî süreç içerisinde Dünya medeniyetlerine katkılarını, bölgedeki diğer milletler ve topluluklar ile olan ilişkilerini araştırmak, bölge ülkelerinin Türkiye ile olan ilişkilerini ve bu ilişkilerde yaşanan güncel sorunları bilimsel yöntemlerle inceleyerek çözüm yollarını ortaya koymak Merkezce belirlenen özel hedeflerdir.

Kaynakça

  • 1. Asya Araştırmaları Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi'nin 4 / 2 Güz Sayısı 30.12.2020 Tarihinde Yayınlanmıştır
  • 2. "Reform ve Demokrasi Sürecinde Kazakistan Parlamento Seçimleri" Konulu (Çevrimiçi) Panel 12.01.2021
  • 3. "21. Yüzyılda Türkiye-Moğolistan Stratejik İşbirliği" Konulu (Çevrimiçi) Panel 25.05.2021
  • 4. "Türkiye ile İlişkiler ve Bölgesel Gelişmeler Özelinde; İbrahim Reisi Döneminde İran'ın Dış Politikası" Konulu (Çevrimiçi) Konferans 01.07.2021
  • 5. Asya Araştırmaları Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi'nin 5 / 1 Bahar Sayısı 30.06.2021 Tarihinde Yayınlanmıştır
  • 6. T.C. Cumhurbaşkanlığı CBİKO 2021 Staj Seferbirliği Projesi Kapsamında Üniversitemizde İstihdam Edilen Stajyer Araştırmacılarının Katılımıyla “Asya Ülkelerinde İnsan Hakları İhlalleri ve Göç” Başlıklı Rapor Hazırlanmıştır
Toplam 6 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Tanıtımlar
Yazarlar

Seyit Ali Budulgan

Yayımlanma Tarihi 31 Aralık 2021
Yayımlandığı Sayı Yıl 2021 Cilt: 5 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Budulgan, S. A. (2021). ASYA ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ’NİN 2021 YILI FAALİYETLERİ. Asya Araştırmaları Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi, 5(2), 235-242.

30000

Asya Araştırmaları Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi, Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY NC) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.