Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

REFET PASHA'S RETURNING TO ISTANBUL, HIS BEING WECOME AND HIS FIRST DAYS IN İSTANBUL FROM THE DIARY OF MAJOR GENERAL ARİF HİKMET

Yıl 2004, Cilt: 4 Sayı: 2, 149 - 159, 22.02.2010
https://izlik.org/JA58BT32NC

Öz

TÜMGENERAL ARİF HİKMET GERÇEKÇİ'NİN GÜNLÜĞÜNDE REFET PAŞA'NIN İSTANBUL'A GİDİŞİ, KARŞlLANMASI VE İSTANBUL'DAKİ İLK GÜNLERİ

Yıl 2004, Cilt: 4 Sayı: 2, 149 - 159, 22.02.2010
https://izlik.org/JA58BT32NC

Öz

Büyük Taarruz/un başarıyla sonuçlanmasından sonra Anadolu üzerinde büyük emelleri olan emperyalist devletlerin beklentileri boşa çıkmıştı.Türk ordusu işgal altındaki Ege/yi kurtarmış, Bursa/yı alarak Marmara kıyılarına dayanmıştı. Trakya/da ise belirsizlik hali devam etmekteydi.Öyleki, tarafla~ arasında savaş telafuzları dahi edilmekteydi.İngiltereBaşbakanı Loyd George Türklerin, İstanbul ve Çanakkale'ye do~ru hareka.ta girişebileceklerinden endişeleniyordu. İngiliz Hükümeh işi o kadar abartmışki, kendilerince tarafsız bölge olarak tanımladıkları İstanbul ve BolSazlar Bölgesi'ne Türk kuvvetlerinin girmeleri halinde buraları savuna bilmek için sömürgelerinden asker toplama teşbbüsüne girmiş, Yunanistan ,Romanyave Yugoslavya'dan yardım istemiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Erdal Aydoğan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 22 Şubat 2010
IZ https://izlik.org/JA58BT32NC
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 4 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Aydoğan, E. (2010). TÜMGENERAL ARİF HİKMET GERÇEKÇİ’NİN GÜNLÜĞÜNDE REFET PAŞA’NIN İSTANBUL’A GİDİŞİ, KARŞlLANMASI VE İSTANBUL’DAKİ İLK GÜNLERİ. Atatürk Dergisi, 4(2), 149-159. https://izlik.org/JA58BT32NC
AMA 1.Aydoğan E. TÜMGENERAL ARİF HİKMET GERÇEKÇİ’NİN GÜNLÜĞÜNDE REFET PAŞA’NIN İSTANBUL’A GİDİŞİ, KARŞlLANMASI VE İSTANBUL’DAKİ İLK GÜNLERİ. Atatürk Dergisi. 2010;4(2):149-159. https://izlik.org/JA58BT32NC
Chicago Aydoğan, Erdal. 2010. “TÜMGENERAL ARİF HİKMET GERÇEKÇİ’NİN GÜNLÜĞÜNDE REFET PAŞA’NIN İSTANBUL’A GİDİŞİ, KARŞlLANMASI VE İSTANBUL’DAKİ İLK GÜNLERİ”. Atatürk Dergisi 4 (2): 149-59. https://izlik.org/JA58BT32NC.
EndNote Aydoğan E (01 Şubat 2010) TÜMGENERAL ARİF HİKMET GERÇEKÇİ’NİN GÜNLÜĞÜNDE REFET PAŞA’NIN İSTANBUL’A GİDİŞİ, KARŞlLANMASI VE İSTANBUL’DAKİ İLK GÜNLERİ. Atatürk Dergisi 4 2 149–159.
IEEE [1]E. Aydoğan, “TÜMGENERAL ARİF HİKMET GERÇEKÇİ’NİN GÜNLÜĞÜNDE REFET PAŞA’NIN İSTANBUL’A GİDİŞİ, KARŞlLANMASI VE İSTANBUL’DAKİ İLK GÜNLERİ”, Atatürk Dergisi, c. 4, sy 2, ss. 149–159, Şub. 2010, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA58BT32NC
ISNAD Aydoğan, Erdal. “TÜMGENERAL ARİF HİKMET GERÇEKÇİ’NİN GÜNLÜĞÜNDE REFET PAŞA’NIN İSTANBUL’A GİDİŞİ, KARŞlLANMASI VE İSTANBUL’DAKİ İLK GÜNLERİ”. Atatürk Dergisi 4/2 (01 Şubat 2010): 149-159. https://izlik.org/JA58BT32NC.
JAMA 1.Aydoğan E. TÜMGENERAL ARİF HİKMET GERÇEKÇİ’NİN GÜNLÜĞÜNDE REFET PAŞA’NIN İSTANBUL’A GİDİŞİ, KARŞlLANMASI VE İSTANBUL’DAKİ İLK GÜNLERİ. Atatürk Dergisi. 2010;4:149–159.
MLA Aydoğan, Erdal. “TÜMGENERAL ARİF HİKMET GERÇEKÇİ’NİN GÜNLÜĞÜNDE REFET PAŞA’NIN İSTANBUL’A GİDİŞİ, KARŞlLANMASI VE İSTANBUL’DAKİ İLK GÜNLERİ”. Atatürk Dergisi, c. 4, sy 2, Şubat 2010, ss. 149-5, https://izlik.org/JA58BT32NC.
Vancouver 1.Erdal Aydoğan. TÜMGENERAL ARİF HİKMET GERÇEKÇİ’NİN GÜNLÜĞÜNDE REFET PAŞA’NIN İSTANBUL’A GİDİŞİ, KARŞlLANMASI VE İSTANBUL’DAKİ İLK GÜNLERİ. Atatürk Dergisi [Internet]. 01 Şubat 2010;4(2):149-5. Erişim adresi: https://izlik.org/JA58BT32NC