Aralık 2019’da Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve pnömoni bulguları ile tespit edilen salgın hastalık, Mart 2020 tarihinde ülkemizde de görülmeye başlanmıştır. Ortaya çıkan yeni koronavirüs (COVID-19) hastalığı, Dünya Sağlık Örgütü tarafından, halk sağlığını tehdit eden, oldukça bulaşıcı küresel bir pandemi olarak ilan edilmiştir (Chen, et al., 2020). Bütün viral hastalıklarda olduğu gibi COVID-19 patojenini de engellemenin tek yolu güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmaktır ve güçlü bağışıklık sistemi de beslenme durumu ile doğrudan ilişkilidir (Qin, et al., 2020; Li, Geng, Peng, Meng, & Lu, 2020). Dünya Sağlık Örgütü’ne göre beslenme; sağlık ve gelişimin kritik bir parçasıdır ve yeterli beslenme daha güçlü bağışıklık sistemleri sağlarken, bulaşıcı olmayan hastalıkların (diyabet ve kardiyovasküler hastalık gibi) riskini de azaltmaktadır (WHO, 2018).
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Spor Hekimliği |
Bölüm | Editöre Mektup |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 30 Haziran 2020 |
Kabul Tarihi | 3 Haziran 2020 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2020 Cilt: 22 Sayı: 2 |