BibTex RIS Kaynak Göster

AMASYA’DA BAMYA (OKRA) TARIMININ COĞRAFİ ESASLARI: ÜRETİMİYLE İLGİLİ ÖZELLİKLERİ, DAĞILIŞI VE SORUNLARI

Yıl 2010, Cilt: 15 Sayı: 24, 117 - 130, 14.09.2011

Öz

Ülkemizin tarımsal üretiminde bazı iller belirli ürünlerde öne çıkmaktadır.
Ürünlerin buralarda üretilmesinde doğal ve beşeri çevrenin özellikleri etkilidir.
Bamya Karadeniz Bölgesi’nde en fazla Orta Karadeniz Bölümü’nde yetiştirilir.
Bölümde ve aynı zamanda bölge içinde Amasya üretimde ilk sıradadır. Bu ilde
yetiştirilen ve Amasya çiçek bamyası denilen tarımsal ürünün il ekonomisine katkısı
oldukça fazladır.
Bitkisel bir yiyecek olarak insan sağlığı için çeşitli yararları bulunan
bamyanın doğal ve beşeri çevre özellikleri uygun bu ilde üretilmesi ve ekonomik
potansiyelinin tam değerlendirilmesi açısından önemlidir

Kaynakça

  • Atalay, İ.,1976, Türkiye’de Vejetasyon Sürelerinin Dağılışı, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Araştırma Dergisi sayı:7 Erzurum
  • Bulut, İ., 2006, Genel Tarım Bilgileri ve Tarımın Coğrafi Esasları (Ziraat Coğrafyası) Gündüz Eğitim ve Yayıncılık, Ankara
  • Çiçek, İ., 1995, Türkiye’de Kurak Dönem Yayılışı ve Süresi A.Ü. Türkiye Coğrafyası Araştırma ve Uygulama Merkezi Dergisi s.4 Ankara
  • Doğanay, H., 1991,Ziraat Coğrafyası, Genişletilmiş 2. Baskı, Atatürk Üniversitesi, Fen- edebiyat Fakültesi, Coğrafya Bölümü, Ders Notları, no.23, Erzurum
  • Göney, S., 1987, Türkiye Ziraatının Coğrafi Esasları İ.Ü. yayın No:2600 Coğ. Böl. Y. No: 110, İstanbul
  • Tümertekin, E., 1959, Türkiye Ziraatının Bünyesi, İ.Ü. Coğrafya Enstitüsü Dergisi, cilt:5 s: 10, İstanbul
  • Elmacı, S., 2007, Çeşitli İklim Sınıflandırmalarına Göre Amasya’nın İklimi, I Amasya Araştırmaları Sempozyumu 2. Kitap Amasya
  • …………1970, Yeşilırmak Havzası Toprakları, Toprak su Genel Müdürlüğü Yayını No:241, Köy İşleri Bakanlığı Yayını No:151 Ankara
  • …………..1986, Amasya Tarım Sempozyumu, Amasya Valiliği Yayını, No:3, Amasya
Yıl 2010, Cilt: 15 Sayı: 24, 117 - 130, 14.09.2011

Öz

Kaynakça

  • Atalay, İ.,1976, Türkiye’de Vejetasyon Sürelerinin Dağılışı, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Araştırma Dergisi sayı:7 Erzurum
  • Bulut, İ., 2006, Genel Tarım Bilgileri ve Tarımın Coğrafi Esasları (Ziraat Coğrafyası) Gündüz Eğitim ve Yayıncılık, Ankara
  • Çiçek, İ., 1995, Türkiye’de Kurak Dönem Yayılışı ve Süresi A.Ü. Türkiye Coğrafyası Araştırma ve Uygulama Merkezi Dergisi s.4 Ankara
  • Doğanay, H., 1991,Ziraat Coğrafyası, Genişletilmiş 2. Baskı, Atatürk Üniversitesi, Fen- edebiyat Fakültesi, Coğrafya Bölümü, Ders Notları, no.23, Erzurum
  • Göney, S., 1987, Türkiye Ziraatının Coğrafi Esasları İ.Ü. yayın No:2600 Coğ. Böl. Y. No: 110, İstanbul
  • Tümertekin, E., 1959, Türkiye Ziraatının Bünyesi, İ.Ü. Coğrafya Enstitüsü Dergisi, cilt:5 s: 10, İstanbul
  • Elmacı, S., 2007, Çeşitli İklim Sınıflandırmalarına Göre Amasya’nın İklimi, I Amasya Araştırmaları Sempozyumu 2. Kitap Amasya
  • …………1970, Yeşilırmak Havzası Toprakları, Toprak su Genel Müdürlüğü Yayını No:241, Köy İşleri Bakanlığı Yayını No:151 Ankara
  • …………..1986, Amasya Tarım Sempozyumu, Amasya Valiliği Yayını, No:3, Amasya
Toplam 9 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Süleyman Elmacı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 14 Eylül 2011
Gönderilme Tarihi 14 Eylül 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2010 Cilt: 15 Sayı: 24

Kaynak Göster

APA Elmacı, S. (2011). AMASYA’DA BAMYA (OKRA) TARIMININ COĞRAFİ ESASLARI: ÜRETİMİYLE İLGİLİ ÖZELLİKLERİ, DAĞILIŞI VE SORUNLARI. Doğu Coğrafya Dergisi, 15(24), 117-130.

Content of this journal is licensed under a Creative Commons Attribution NonCommercial 4.0 International License

29929