Araştırma sahamız, Ege Bölgesinin Ege Bölümünde
İzmir ili sınırları içerisinde deniz kıyısında bulunmaktadır. Bu
çalışmada Türkiye’nin en büyük deniz tuzlası olan Çamaltı
Tuzlası coğrafi özellikler yönünden incelenmiştir. 1863 yılında
üretime açılan söz konusu tuzla, İzmir ilinin kuzeyinde ve il
merkezine 28 km uzaklıktadır. Genel olarak tuzla I. ve II. tuzla, su
depolama alanları ve kristalizasyon havuzları olarak 4 ana kısma
ayrılır. Yılda yaklaşık 514 000 ton tuz üretilen tuzla, Türkiye
toplam tuz üretiminin % 25 ini karşılamaktadır. Gerekli
yatırımlar yapıldığında ve kapasite artırıldığında yıllık üretimin 1
milyon tonu aşacağı tahmin edilmektedir.
Birincil Dil | tr;en |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 12 Eylül 2011 |
Gönderilme Tarihi | 12 Eylül 2011 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2007 Cilt: 12 Sayı: 18 |
Content of this journal is licensed under a Creative Commons Attribution NonCommercial 4.0 International License