BibTex RIS Kaynak Göster

Çalışanlara Verilen Yemek Hizmetiyle Örgütsel Özdeşleşme Etkileşimi: Kosova ve Türkiye Örneklerinin Karşılaştırılması

Yıl 2016, Cilt: 30 Sayı: 4, 0 - 0, 21.10.2016

Öz

Bu çalışmanın amacı, örgütler tarafından işgörenlere sağlanan yemek hizmetinin beğenilme düzeyinin örgütsel özdeşleşmeye olan etkisini kültürel farklıklar bağlamında belirlemektir. Bu maksatla Kosova (n=101) ve Türkiye’de (n=190) özel güvenlik sektöründe çalışanlardan veriler toplanmıştır. Yapısal eşitlik modeli ile yapılan yol analizi sonucunda çalışanlara örgütleri tarafından sağlanan yemek hizmetinin önemli bir motivasyon aracı olduğu görülmüş ve örgütsel özdeşleşmeyi pozitif yönlü etkilediği belirlenmiştir. Ayrıca her iki örneklemden elde edilen sonuçlar incelendiğinde, kültürel farklılıkların değişkenler arasındaki ilişkinin gücünde etkisinin olduğu gözlenmiştir. İlave olarak Kosova örneklemi için lezzet ve hijyen faktörlerinin örgütsel özdeşleşme açısından önemli olduğu görülürken, Türkiye örneklemi için hijyen faktörünün önem arz ettiği belirlenmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Gökdeniz Kalkın

Haluk Erdem Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 21 Ekim 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 30 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Kalkın, G., & Erdem, H. (2016). Çalışanlara Verilen Yemek Hizmetiyle Örgütsel Özdeşleşme Etkileşimi: Kosova ve Türkiye Örneklerinin Karşılaştırılması. Atatürk Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Dergisi, 30(4).

4aoDA4.pngithenticate-badge-rec-positive.png800px-Open-Access-PLoS.svg.png