BibTex RIS Kaynak Göster

FİRMALARIN FİNANSMAN SORUNUNA ALTERNATİF OLARAK GİRİŞİM SERMAYESİ FİNANSMAN MODELİNİN KULLANIMI: İSTANBUL İLİNDE BİR ARAŞTIRMA

Yıl 2016, Cilt: 30 Sayı: 4, 0 - 0, 21.10.2016

Öz

Günümüz dünyasında ekonominin temel taşları kabul edilen firmaların karşılaştıkları en önemli sorunların başında finansman sorunu gelmektedir. Bu çalışma ile finansman sorunu olan firmaların zorlu rekabet koşullarında alternatif bir finansman yöntemi olan girişim sermayesi modeli hakkında hangi düzeyde bilgi sahibi oldukları ve modelin kullanılması ile nasıl sonuçlar elde edildiğinin araştırılması amaçlanmıştır. Bu çalışmada, özellikle İstanbul ilinde faaliyet gösteren ve ihracat yapan firmalar tercih edilmiştir. Çalışmayı somutlaştırmak amacıyla 401 işletmeye anket çalışması uygulanmış, çapraz tablolar oluşturulmuş,  tablolardaki veriler ışığında ki-kare yöntemi kullanılarak birçok hipotez test edilmiştir. Çalışma sonucunda; birçok firmanın finansman sorunu yaşadığı, bu sorunu gidermek amacıyla banka kredisine başvurduğu görülmüştür. Firmaların alternatif bir yöntem olan girişim sermayesini çok fazla bilmediği, bilenlerin ise kullanım açısından tercih etmediği anlaşılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hakan Yılmaz

Bekir Elmas

Yayımlanma Tarihi 21 Ekim 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 30 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Yılmaz, H., & Elmas, B. (2016). FİRMALARIN FİNANSMAN SORUNUNA ALTERNATİF OLARAK GİRİŞİM SERMAYESİ FİNANSMAN MODELİNİN KULLANIMI: İSTANBUL İLİNDE BİR ARAŞTIRMA. Atatürk Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Dergisi, 30(4).

4aoDA4.pngithenticate-badge-rec-positive.png800px-Open-Access-PLoS.svg.png