Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

YİYECEK – İÇECEK İŞLETMELERİ MÜŞTERİLERİNİN E-TABLET MENÜ KULLANIMINA BAKIŞI: ERZURUM İLİ ÖRNEĞİ

Yıl 2016, Sayı: 11, 111 - 124, 07.07.2016

Öz

Bilgi çağını öncekilerden farklı kılan özelliklerin başında; bilginin bir üretim faktörü olarak kullanımı
sonucunda iletişim ve teknoloji devrimi gelmektedir. Bu süreç içinde yiyecek içecek işletmeleri
teknolojiye yatırım kararı sürecinde iken yapmayı düşündükleri yeniliklerin sadece potansiyel fayda
ve maliyetini değil aynı zamanda o yeniliğe müşterilerin potansiyel tepkilerini de göz önüne almak
zorundadır. Bu doğrultuda çalışmada, Erzurum örneği üzerinden yiyecek içecek işletmelerinde
kullanılan e-tablet menülerin önemini ortaya çıkarmak ve müşterilerin e-tablet menülere ilişkin
düşünce ve algılarını belirlemek amaçlanmıştır. Araştırmada, Erzurum ilinde yaşayan farklı meslek
grubunda yer alan kişiler üzerinde anket tekniğinden yararlanılmış, elde edilen veriler SPSS 20
programında analiz edilmiştir. Analizler e-tablet menülerin müşteriler tarafından kullanışlı olduğunu,
sipariş bekleme süresini kısalttığını ve yemeğin hazırlanma aşamaları hakkında bilgi vermesinden
dolayı kendileri tarafından olumlu yönde karşılandığını göstermektedir

Yıl 2016, Sayı: 11, 111 - 124, 07.07.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Cem Işık

Mehmet Fatih Işık Bu kişi benim

Zennübe Işık Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 7 Temmuz 2016
Gönderilme Tarihi 6 Haziran 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Sayı: 11

Kaynak Göster

APA Işık, C., Işık, M. F., & Işık, Z. (2016). YİYECEK – İÇECEK İŞLETMELERİ MÜŞTERİLERİNİN E-TABLET MENÜ KULLANIMINA BAKIŞI: ERZURUM İLİ ÖRNEĞİ. Atatürk İletişim Dergisi(11), 111-124.

19179