BibTex RIS Kaynak Göster

SPİNOZA’NIN İNSANA BAKIŞI

Yıl 2004, Cilt: 4 Sayı: 2, - , 17.02.2010

Öz

Spinoza, insan konusundaki düşüncelerini, Tanrı yada Doğa Kavramından hareketle temellendirir. İnsan, sonlu bir varlık olarak, doğada egemen olan belirlenmişliğe bağlı bir yaşam sürdürür. Buna göre, insanın bütün eylemleri bir belirlenmişlik içindedir. İnsanın en büyük özgürlüğü, bu belirlenmişliğin bilincinde olmasıdır. Öte yandan insanın en büyük erdemi, kendi varlığını koruması ve sürdürmesidir. Doğanın bir parçası olarak insanın özünde bu çaba her zaman vardır.

Anahtar Kelimeler: insan, doğa, erdem, özgürlük

 

Abstract: Spinoza, forms his thoughts about human-being by the expression of God or Nature. Man, as a mortal, lives a life deperdent on the determination in the nature. So, all the actions of man is within a determination . The greatest freedom of the man is that he is fully aware of this determination . On the other hand, the biggest virtue of the man is the profection and continuation of his existence. Man has this effort within himself as a part of the nature.

Key Words: Human-being, Nature, Virtue, Freedom

Yıl 2004, Cilt: 4 Sayı: 2, - , 17.02.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr; en
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mustafa Cihan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 17 Şubat 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 4 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Cihan, M. (2010). SPİNOZA’NIN İNSANA BAKIŞI. Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 4(2).

Creative Commons Lisansı
ATASOBEDAtatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari-AynıLisanslaPaylaş 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.