BibTex RIS Kaynak Göster

EVLİYA ÇELEBİ SEYAHATNAMESİ’NDEKİ EPİGRAFİK ÖGELERE DAİR BİLGİLER

Yıl 2016, Sayı: 56, 691 - 712, 15.06.2016

Öz

Seyahat, yerleşim yerinden uzaklaşarak yeni yerler görmek, farklı insanlarla tanışmak amacıyla çıkılan yolculuktur. Evliya Çelebi bir rüya üzerine çıktığı seyahatlerde gördüğü her şeyi büyük bir titizlikle kaydetmiştir.
Bu çalışmanın özünü, Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde geçen epigrafik eserlerle ilgili bilgilerin araştırılıp incelenmesi ve tasnif edilmesi oluşturmaktadır. Söz konusu bilgiler mağaralardaki ve kayalardaki epigrafik ögeler, mezar kitabeleri, mimarlık eserler üzerindeki epigrafik ögeler, damgalar ve sikkeler üzerindeki epigrafik ögeler olmak üzere beş ana başlık altında dikkatlere sunulmuştur. Mimarlık eserleri üzerindeki epigrafik ögeler: kale kitabeleri, türbelerdeki kitabeler, cami, medrese, tekkelerdeki kitabeler ve diğer epigrafik ögeler, kilise kitabeleri, köprülere ve çeşmelere ait kitabeler alt bölümleri hâlinde dikkatlere sunulmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Faruk Polatcan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 15 Haziran 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Sayı: 56

Kaynak Göster

APA Polatcan, F. (2016). EVLİYA ÇELEBİ SEYAHATNAMESİ’NDEKİ EPİGRAFİK ÖGELERE DAİR BİLGİLER. Atatürk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi(56), 691-712. https://doi.org/10.14222/Turkiyat1590