BibTex RIS Kaynak Göster

Işınlamanın Gıda Teknolojisinde Kullanımı

Yıl 2007, Cilt: 2 Sayı: 3, 0 - , 07.09.2015

Öz

Gıda ışınlama gıda kaynaklı hastalık riskini azaltan güvenli bir teknoloji olarak tanımlanmaktadır. Gıda ışınlama, mikroorganizmaların, parazitlerin ve böceklerin gelişimi ile depolama ve dağıtım sırasındaoluşabilecek ciddi kayıpları kontrol altında tutabileceği öngörülen yöntemlerden biridir. Gıda ışınlama işlemi zararlı bakteri ve diğer organizmaları yıkımlamak için gıdayı iyonize enerji kaynağına maruz
bırakmaktır. Işınlama bazı gıdaların raf ömrünü uzatabilen ve gıda güvenliğini artırabilen bir yöntemdir. Bu makalede ışınlamanın gıda ürünlerinin muhafazasında kullanımı ele alınmıştır.

Yıl 2007, Cilt: 2 Sayı: 3, 0 - , 07.09.2015

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Derlemeler
Yazarlar

Meryem Aydemir Bu kişi benim

Mustafa Atasever Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 7 Eylül 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2007 Cilt: 2 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Aydemir, M., & Atasever, M. (2015). Işınlamanın Gıda Teknolojisinde Kullanımı. Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, 2(3).
AMA Aydemir M, Atasever M. Işınlamanın Gıda Teknolojisinde Kullanımı. Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi. Eylül 2015;2(3).
Chicago Aydemir, Meryem, ve Mustafa Atasever. “Işınlamanın Gıda Teknolojisinde Kullanımı”. Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi 2, sy. 3 (Eylül 2015).
EndNote Aydemir M, Atasever M (01 Eylül 2015) Işınlamanın Gıda Teknolojisinde Kullanımı. Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi 2 3
IEEE M. Aydemir ve M. Atasever, “Işınlamanın Gıda Teknolojisinde Kullanımı”, Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, c. 2, sy. 3, 2015.
ISNAD Aydemir, Meryem - Atasever, Mustafa. “Işınlamanın Gıda Teknolojisinde Kullanımı”. Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi 2/3 (Eylül 2015).
JAMA Aydemir M, Atasever M. Işınlamanın Gıda Teknolojisinde Kullanımı. Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi. 2015;2.
MLA Aydemir, Meryem ve Mustafa Atasever. “Işınlamanın Gıda Teknolojisinde Kullanımı”. Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, c. 2, sy. 3, 2015.
Vancouver Aydemir M, Atasever M. Işınlamanın Gıda Teknolojisinde Kullanımı. Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi. 2015;2(3).