BibTex RIS Kaynak Göster

Morkaraman Koyunların Tibia Modelinde İlizarov’un Sirküler Eksternal Fikzasyon Sisteminin Kullanılmasında Transkortikal Tellerin Uygulanması İçin Bir Atlas

Yıl 2007, Cilt: 2 Sayı: 3, 0 - , 07.09.2015

Öz

Günümüzde insan ve hayvanlarda distraksiyon, nötralizasyon ve kompresyon amacıyla yaygın olarak Ġlizarov’un Sirküler Eksternal Fikzasyon Sistemi kullanılmaktadır. Ancak bu uygulamalar esnasında
damar ve sinir zedelenmeleri sonucu komplikasyonlar meydana gelebilmektedir. Bu çalışmada morkaraman koyunların tibia modelinde Kirschner (K) teli  yerleştirilmesinde olası komplikasyonlardan kaçınmak için güvenli bölgeler, düzey ve yönlerinin belirlenmesi amaçlandı. Çalışmada 12 adet arka bacak kullanıldı. Tibia kemiği tuberositas tibia ile os malleolare arasından eşit
olarak 4 parçaya bölündü. Bölünen bu parçaların her birinin Nicon Coolpix-995 marka fotoğraf makinesi ile fotoğrafları çekildi. Daha sonra fotoğraflar üzerinde Ilizarov tekniğinin uygulanabileceği bölgeler belirlenerek araĢtırmada sunuldu.
Sonuç olarak; morkaraman koyunlarda tibia’ya Ġlizarov’un Sirküler Eksternal Fikzasyon Sistemi için anterio-posterior, medio-lateral, medial-oblik (anterio-medial’den posterio-lateral’e doğru) ve lateral-oblik (anterio-lateral’den posterio-mediale doğru) yönlü uygulanılacak olan K tellerinin, tibia’ya yapılacak olan kortikotomi veya osteotomiler sırasında nervus tibialis, arteria ve vena tibialis cranialis, nervus peroneus, nervus saphena, arteria saphena, vena saphena lateralis et medialis, nervus cutaneus surae caudalis’ten geçmemesine dikkat edilmesi gerektiği kanısına varıldı.

Yıl 2007, Cilt: 2 Sayı: 3, 0 - , 07.09.2015

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Zekeriya Özüdoğru Bu kişi benim

Zafer Okumuş Bu kişi benim

Ömer Selim Yıldırım Bu kişi benim

Derviş Özdemir Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 7 Eylül 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2007 Cilt: 2 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Özüdoğru, Z., Okumuş, Z., Yıldırım, Ö. S., Özdemir, D. (2015). Morkaraman Koyunların Tibia Modelinde İlizarov’un Sirküler Eksternal Fikzasyon Sisteminin Kullanılmasında Transkortikal Tellerin Uygulanması İçin Bir Atlas. Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, 2(3).
AMA Özüdoğru Z, Okumuş Z, Yıldırım ÖS, Özdemir D. Morkaraman Koyunların Tibia Modelinde İlizarov’un Sirküler Eksternal Fikzasyon Sisteminin Kullanılmasında Transkortikal Tellerin Uygulanması İçin Bir Atlas. Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi. Eylül 2015;2(3).
Chicago Özüdoğru, Zekeriya, Zafer Okumuş, Ömer Selim Yıldırım, ve Derviş Özdemir. “Morkaraman Koyunların Tibia Modelinde İlizarov’un Sirküler Eksternal Fikzasyon Sisteminin Kullanılmasında Transkortikal Tellerin Uygulanması İçin Bir Atlas”. Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi 2, sy. 3 (Eylül 2015).
EndNote Özüdoğru Z, Okumuş Z, Yıldırım ÖS, Özdemir D (01 Eylül 2015) Morkaraman Koyunların Tibia Modelinde İlizarov’un Sirküler Eksternal Fikzasyon Sisteminin Kullanılmasında Transkortikal Tellerin Uygulanması İçin Bir Atlas. Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi 2 3
IEEE Z. Özüdoğru, Z. Okumuş, Ö. S. Yıldırım, ve D. Özdemir, “Morkaraman Koyunların Tibia Modelinde İlizarov’un Sirküler Eksternal Fikzasyon Sisteminin Kullanılmasında Transkortikal Tellerin Uygulanması İçin Bir Atlas”, Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, c. 2, sy. 3, 2015.
ISNAD Özüdoğru, Zekeriya vd. “Morkaraman Koyunların Tibia Modelinde İlizarov’un Sirküler Eksternal Fikzasyon Sisteminin Kullanılmasında Transkortikal Tellerin Uygulanması İçin Bir Atlas”. Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi 2/3 (Eylül 2015).
JAMA Özüdoğru Z, Okumuş Z, Yıldırım ÖS, Özdemir D. Morkaraman Koyunların Tibia Modelinde İlizarov’un Sirküler Eksternal Fikzasyon Sisteminin Kullanılmasında Transkortikal Tellerin Uygulanması İçin Bir Atlas. Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi. 2015;2.
MLA Özüdoğru, Zekeriya vd. “Morkaraman Koyunların Tibia Modelinde İlizarov’un Sirküler Eksternal Fikzasyon Sisteminin Kullanılmasında Transkortikal Tellerin Uygulanması İçin Bir Atlas”. Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, c. 2, sy. 3, 2015.
Vancouver Özüdoğru Z, Okumuş Z, Yıldırım ÖS, Özdemir D. Morkaraman Koyunların Tibia Modelinde İlizarov’un Sirküler Eksternal Fikzasyon Sisteminin Kullanılmasında Transkortikal Tellerin Uygulanması İçin Bir Atlas. Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi. 2015;2(3).