Bazı insanlarda sık görülen inek sütüne karşı alerji, keçi sütünün önemini artırmıştır.
Keçi sütü, kazein içeriği açısından büyük bir varyasyon göstermektedir. Keçi sütüne karşı
oluşan alerjinin daha düşük düzeyde olmasının bir nedeni, bazı keçilerin sütlerindeki kazein
içeriğinin düşük olmasıdır. Diğer taraftan, yüksek düzeyde kazein içeren sütler peynir
yapımında tercih edilebilir. Bu nedenlerle, keçilerde kazein genlerindeki çeşitlilik yoğun bir
şekilde araştırılmaktadır. Sunulan derlemenin amacı, kazein genlerindeki çeşitliliğin keçi
sütünün besleyiciliği ve teknolojik özellikleri üzerindeki etkileri konusunda bilgi sunmaktır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Derlemeler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 9 Mart 2010 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2009 Cilt: 4 Sayı: 2 |