Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Yıl 1987, Cilt: 18 Sayı: 1-4, 91 - 99, 01.01.2011

Öz

TRANSFERRIN POLİMORFİZMİ İLE BAZI ÇEVRE FAKTÖRLERİNİN MERİNOS, MORKARAMAN, İVESİ, KARAGÜL VE TUJ KOYUNLARININ VERİMLERİNE ETKİSİ. I. DOĞURAN KOYUN BAŞINA KUZU VERİMİ

Yıl 1987, Cilt: 18 Sayı: 1-4, 91 - 99, 01.01.2011

Öz

Atatürk Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde yetiştirilen koyunların doğuran koyun başına canlı doğan, ortalama 75. günde sütten kesilen, 120. ve 210. günlerde yaşaşan kuzu sayılarına verim yılı, koyunun yaşı ve koç katımında koyunun canlı ağırlığı gibi çevre faktörleri ile ırk ve transferrin tipi gibi bazı genetik faktörlerin etkileri analiz edilerek ortalama verimler karşılaştırılmış ve genotipin ıslahında bazı yerli gen kaynakları ile transferrin polimorfizminden yararlanma imkânları araştırılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Yusuf Vanlı Bu kişi benim

Mustafa K. Özsoy Bu kişi benim

Hayri Dayıoğlu Bu kişi benim

Faruk Doğrul Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 1987 Cilt: 18 Sayı: 1-4

Kaynak Göster

APA Vanlı, Y., Özsoy, M. K., Dayıoğlu, H., & Doğrul, F. (2011). TRANSFERRIN POLİMORFİZMİ İLE BAZI ÇEVRE FAKTÖRLERİNİN MERİNOS, MORKARAMAN, İVESİ, KARAGÜL VE TUJ KOYUNLARININ VERİMLERİNE ETKİSİ. I. DOĞURAN KOYUN BAŞINA KUZU VERİMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 18(1-4), 91-99. https://izlik.org/JA45HC43RC
AMA 1.Vanlı Y, Özsoy MK, Dayıoğlu H, Doğrul F. TRANSFERRIN POLİMORFİZMİ İLE BAZI ÇEVRE FAKTÖRLERİNİN MERİNOS, MORKARAMAN, İVESİ, KARAGÜL VE TUJ KOYUNLARININ VERİMLERİNE ETKİSİ. I. DOĞURAN KOYUN BAŞINA KUZU VERİMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;18(1-4):91-99. https://izlik.org/JA45HC43RC
Chicago Vanlı, Yusuf, Mustafa K. Özsoy, Hayri Dayıoğlu, ve Faruk Doğrul. 2011. “TRANSFERRIN POLİMORFİZMİ İLE BAZI ÇEVRE FAKTÖRLERİNİN MERİNOS, MORKARAMAN, İVESİ, KARAGÜL VE TUJ KOYUNLARININ VERİMLERİNE ETKİSİ. I. DOĞURAN KOYUN BAŞINA KUZU VERİMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 18 (1-4): 91-99. https://izlik.org/JA45HC43RC.
EndNote Vanlı Y, Özsoy MK, Dayıoğlu H, Doğrul F (01 Ocak 2011) TRANSFERRIN POLİMORFİZMİ İLE BAZI ÇEVRE FAKTÖRLERİNİN MERİNOS, MORKARAMAN, İVESİ, KARAGÜL VE TUJ KOYUNLARININ VERİMLERİNE ETKİSİ. I. DOĞURAN KOYUN BAŞINA KUZU VERİMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 18 1-4 91–99.
IEEE [1]Y. Vanlı, M. K. Özsoy, H. Dayıoğlu, ve F. Doğrul, “TRANSFERRIN POLİMORFİZMİ İLE BAZI ÇEVRE FAKTÖRLERİNİN MERİNOS, MORKARAMAN, İVESİ, KARAGÜL VE TUJ KOYUNLARININ VERİMLERİNE ETKİSİ. I. DOĞURAN KOYUN BAŞINA KUZU VERİMİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 18, sy 1-4, ss. 91–99, Oca. 2011, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA45HC43RC
ISNAD Vanlı, Yusuf - Özsoy, Mustafa K. - Dayıoğlu, Hayri - Doğrul, Faruk. “TRANSFERRIN POLİMORFİZMİ İLE BAZI ÇEVRE FAKTÖRLERİNİN MERİNOS, MORKARAMAN, İVESİ, KARAGÜL VE TUJ KOYUNLARININ VERİMLERİNE ETKİSİ. I. DOĞURAN KOYUN BAŞINA KUZU VERİMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 18/1-4 (01 Ocak 2011): 91-99. https://izlik.org/JA45HC43RC.
JAMA 1.Vanlı Y, Özsoy MK, Dayıoğlu H, Doğrul F. TRANSFERRIN POLİMORFİZMİ İLE BAZI ÇEVRE FAKTÖRLERİNİN MERİNOS, MORKARAMAN, İVESİ, KARAGÜL VE TUJ KOYUNLARININ VERİMLERİNE ETKİSİ. I. DOĞURAN KOYUN BAŞINA KUZU VERİMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;18:91–99.
MLA Vanlı, Yusuf, vd. “TRANSFERRIN POLİMORFİZMİ İLE BAZI ÇEVRE FAKTÖRLERİNİN MERİNOS, MORKARAMAN, İVESİ, KARAGÜL VE TUJ KOYUNLARININ VERİMLERİNE ETKİSİ. I. DOĞURAN KOYUN BAŞINA KUZU VERİMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 18, sy 1-4, Ocak 2011, ss. 91-99, https://izlik.org/JA45HC43RC.
Vancouver 1.Vanlı Y, Özsoy MK, Dayıoğlu H, Doğrul F. TRANSFERRIN POLİMORFİZMİ İLE BAZI ÇEVRE FAKTÖRLERİNİN MERİNOS, MORKARAMAN, İVESİ, KARAGÜL VE TUJ KOYUNLARININ VERİMLERİNE ETKİSİ. I. DOĞURAN KOYUN BAŞINA KUZU VERİMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi [Internet]. 01 Ocak 2011;18(1-4):91-9. Erişim adresi: https://izlik.org/JA45HC43RC

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/