BibTex RIS Kaynak Göster

Fotoperiyodizm ve Patates Bitkisindeki Önemi /

Yıl 1970, Cilt: 1 Sayı: 2, - , 30.08.2010

Öz

ÖZET
Bitkilerin vegatatif ve generatif fonksiyonlarında diğer faktörlerin
yanı sıra ışık ve bilhassa ışıklanma müddeti önemlidir. Bu açıdan
bitkiler üzerinde ışığı netkisi, şiddeti, kalitesi ve müddeli incelenmeye değer.

Işıklanma müddeti bakımından bitkiler, uzun gün, kısa gün,
intermedier ııe indeterminant, bitkiler diye guruplandırılmaktadır.

Gerek ıslah ça/ışmalarında ve gerekse üretim yönünden patates
bitkisinde de foto peryodun etkisi olmaktadır. Bu etki stolon teşekkülü, yumru teşekkülü, çiçek teşekkülü, döllenme, tohumların çimlenme oranı V.s. gibi çeşitli yönlerden incelenrnektedir.

Yıl 1970, Cilt: 1 Sayı: 2, - , 30.08.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm DERLEMELER
Yazarlar

Sabahattin Şenol Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 30 Ağustos 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 1970 Cilt: 1 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Şenol, S. (2010). Fotoperiyodizm ve Patates Bitkisindeki Önemi /. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 1(2).
AMA Şenol S. Fotoperiyodizm ve Patates Bitkisindeki Önemi /. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Aralık 2010;1(2).
Chicago Şenol, Sabahattin. “Fotoperiyodizm Ve Patates Bitkisindeki Önemi /”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 1, sy. 2 (Aralık 2010).
EndNote Şenol S (01 Aralık 2010) Fotoperiyodizm ve Patates Bitkisindeki Önemi /. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 1 2
IEEE S. Şenol, “Fotoperiyodizm ve Patates Bitkisindeki Önemi /”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 1, sy. 2, 2010.
ISNAD Şenol, Sabahattin. “Fotoperiyodizm Ve Patates Bitkisindeki Önemi /”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 1/2 (Aralık 2010).
JAMA Şenol S. Fotoperiyodizm ve Patates Bitkisindeki Önemi /. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;1.
MLA Şenol, Sabahattin. “Fotoperiyodizm Ve Patates Bitkisindeki Önemi /”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 1, sy. 2, 2010.
Vancouver Şenol S. Fotoperiyodizm ve Patates Bitkisindeki Önemi /. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;1(2).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/