Bu çalışmada Erzurum piyasasından temin edilen 29 beyaz peynir örneğinde Listeria varlığı ve bazı mikrobiyolojik
özellikleri açısından incelenmiştir. Örneklerin sadece bir tanesinde (%3,45) Listeria monocytogenes belirlenmiştir. Beyaz peynir
örneklerinin toplam aerobik mezofil bakteri sayısı 3,35–6,14 log kob/g, laktik asit bakteri sayısı 3,38–6,09 log kob/g,
Enterobacteriaceae sayısı
Listeria monocytogenes salamura beyaz peynir mikrobiyal flora
Birincil Dil | tr;en |
---|---|
Bölüm | ARAŞTIRMALAR |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 10 Ocak 2011 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2007 Cilt: 38 Sayı: 2 |
Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/