Bu çalışmada, Doğu Anadolu Bölgesi ekolojik koşullarında çiçeklenme başlangıcında hasat edilen adi fiğ (Vicia sativa L.)
ve macar fiği (Vicia pannonica Crantz.); bakla oluşum başlangıcında elde edilen adi fiğ ve tüylü fiğ (Vicia villosa Roth); alt
baklaların olduğu dönemde biçilen adi fiğ, tüylü fiğ ve macar fiğinin naylon torba tekniği ile rumende kuru madde (KM), organik
madde (OM), ham protein (HP) ve nötral detergent fiber (NDF) parçalanabilirlik düzeylerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu
amaçla fiğ örnekleri 24, 48 ve 72 saat sürelerle rumende inkübasyona tabi tutulmuşlardır. Bu fiğ gruplarının 24, 48 ve 72 saatlik
inkübasyon sürelerince KM, OM ve HP parçalanabilirlik değerleri bakımından çok önemli (P
Fiğ türleri Naylon torba tekniği Parçalanabilirlik Biçim zamanı
Birincil Dil | tr;en |
---|---|
Bölüm | ARAŞTIRMALAR |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 10 Ocak 2011 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2006 Cilt: 37 Sayı: 2 |
Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/