Son yıllarda, sentetik fungisitlerin çevre ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri ve patojenlerin fungisitlere karşı oluşturduğu
dayanıklılık, sentetik fungisitlere alternatif olabilecek yöntemlerin kullanılmasını zorunlu hale getirmiştir. Bu yöntemlerden biri de organik
kökenli, çevre ve insan sağlığı açısından güvenli antifungal etkili baharat bitkilerinin kullanılmasıdır. Bu derlemede, baharat bitkilerinin bitki
patojeni funguslara karşı antifungal etkisinin araştırıldığı çalışmalar özetlenmiştir.
Birincil Dil | tr;en |
---|---|
Bölüm | ARAŞTIRMALAR |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 10 Ocak 2011 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2005 Cilt: 36 Sayı: 2 |
Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/