ÖZET : Hızlı büyüme ve üreme yeteneği, yemi ete çevirme etkinliğinin yüksekliği, kısa sürede beyaz et niteliğinde kırmızı et üretimi ile deri ve tüyleri gibi kıymetli ürünlere sahip olması nedeniyle devekuşu yetiştiriciliği, 1980’li yıllardan itibaren gerek dünya gerekse ülkemizde yeni bir hayvansal üretim kolu olarak önemli atılımlar yapmıştır. Devekuşu yetiştiriciliği hakkında doğan bilgi talebini kısmen de olsa karşılamak amacıyla hazırlanan bu çalışmada devekuşlarının ürünleri bakım ve beslenmeleri hakkında bazı bilgiler sunulmaya çalışılmıştır.
Anahtar Kelimeler: Devekuşu, Bakım,Besleme, Devekuşu Ürünleri.
The Ostrich Breeding and Their Products
ABSTRACT : The breeding of ostrich has been a new animal branche because of its high weight gain, reproduction ability and feed conversion rate to red meat in short time, and valuable products such as leather an feather ın world and Turkey since 1980s. This review was prepared to meet some technical knowledge about management, nutrition and products of ostrich.
Keywords: Ostrich, Management, Nutrition, Ostrich Products.
Birincil Dil | tr;en |
---|---|
Bölüm | DERLEMELER |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 10 Ocak 2011 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2005 Cilt: 36 Sayı: 2 |
Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/