BibTex RIS Kaynak Göster

Erzurum İli Tarım İşletmelerinde Buğday Üretim Maliyetinin Hesaplanması / Calculating Wheat Production Cost On The Farms In Erzurum Province

Yıl 2004, Cilt: 35 Sayı: 3-4, - , 10.01.2011

Öz

ÖZET:Bu araştırmada Erzurum ili tarım işletmelerinde yapılan buğday üretim faaliyetinde kullanılan fiziki üretim girdilerinin miktarları ve birim üretim maliyetlerinin tespiti amaçlanmıştır.Araştırma yöresini temsil edecek şekilde toplam 16 köyden 160 işletme basit tesadüfi örnekleme yöntemi ile belirlenmiş ve bu işletmelerde 2001-2002 üretim yılına ilişkin bilgiler anket yolu ile temin edilmiştir. İncelenen işletmeler ortalamasında buğday üretiminin 12,85 saat işgücüne, 5,71 saat traktör çeki gücüne talebinin bulunduğu ve 1 kg buğday maliyetinin 375 540 TL olduğu tespit edilmiştir.
Anahtar kelimeler: Buğday, Maliyet, Erzurum.
Calculating Wheat Production Cost On The Farms In Erzurum Province

 

 

SUMMARY: The aim of this research is to determine the physical input requirement and production cost for the production of wheat on the farms in Erzurum province. The data used in this research were collected from 160 farms through a survey that were determined by simple random sampling method from 16 villages in the year of 2001-2002. It was found that for the average farm per decar, 12,85 hours labor and 5,71 hours tractor power were needed and 1 kg of wheat production cost is 375 540 TL.
Key Words: Wheat, Cost, Erzurum.

Yıl 2004, Cilt: 35 Sayı: 3-4, - , 10.01.2011

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm ARAŞTIRMALAR
Yazarlar

Avni Birinci Bu kişi benim

Nevzat Küçük Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 10 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 35 Sayı: 3-4

Kaynak Göster

APA Birinci, A., & Küçük, N. (2011). Erzurum İli Tarım İşletmelerinde Buğday Üretim Maliyetinin Hesaplanması / Calculating Wheat Production Cost On The Farms In Erzurum Province. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 35(3-4).
AMA Birinci A, Küçük N. Erzurum İli Tarım İşletmelerinde Buğday Üretim Maliyetinin Hesaplanması / Calculating Wheat Production Cost On The Farms In Erzurum Province. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Ocak 2011;35(3-4).
Chicago Birinci, Avni, ve Nevzat Küçük. “Erzurum İli Tarım İşletmelerinde Buğday Üretim Maliyetinin Hesaplanması / Calculating Wheat Production Cost On The Farms In Erzurum Province”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 35, sy. 3-4 (Ocak 2011).
EndNote Birinci A, Küçük N (01 Ocak 2011) Erzurum İli Tarım İşletmelerinde Buğday Üretim Maliyetinin Hesaplanması / Calculating Wheat Production Cost On The Farms In Erzurum Province. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 35 3-4
IEEE A. Birinci ve N. Küçük, “Erzurum İli Tarım İşletmelerinde Buğday Üretim Maliyetinin Hesaplanması / Calculating Wheat Production Cost On The Farms In Erzurum Province”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 35, sy. 3-4, 2011.
ISNAD Birinci, Avni - Küçük, Nevzat. “Erzurum İli Tarım İşletmelerinde Buğday Üretim Maliyetinin Hesaplanması / Calculating Wheat Production Cost On The Farms In Erzurum Province”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 35/3-4 (Ocak 2011).
JAMA Birinci A, Küçük N. Erzurum İli Tarım İşletmelerinde Buğday Üretim Maliyetinin Hesaplanması / Calculating Wheat Production Cost On The Farms In Erzurum Province. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;35.
MLA Birinci, Avni ve Nevzat Küçük. “Erzurum İli Tarım İşletmelerinde Buğday Üretim Maliyetinin Hesaplanması / Calculating Wheat Production Cost On The Farms In Erzurum Province”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 35, sy. 3-4, 2011.
Vancouver Birinci A, Küçük N. Erzurum İli Tarım İşletmelerinde Buğday Üretim Maliyetinin Hesaplanması / Calculating Wheat Production Cost On The Farms In Erzurum Province. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;35(3-4).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/