Konferans Bildirisi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 1971, Cilt: 2 Sayı: 2, 16 - 34, 10.12.2010

Öz

NEW HAMPSHİRE CİVCİVLERİNDE KANAT VE KUYRUK AMPUTASYONU İLE ORAL OLARAK VERİLEN ANABOLİZAN MADDELERİN, ALTI HAFTALIK SüRE İÇERİSİNDE, VÜCUT AĞIRLIĞINA, ET-KEMİK ORANINA, KARACİĞER VE ADELE ARASI YAG TEŞEKKÜLÜNE TESİRLERİ

Yıl 1971, Cilt: 2 Sayı: 2, 16 - 34, 10.12.2010

Öz

Üniversitemiz işletmesinde elde edilmiş olan neM' hampshire civcivlerinde yapılan kanat ve kuyruk amputasyonu ile oralolarak verilen anabolizan maddelerin altı hajlalık süre içerisinde, vucul ağırlığına, et kemik oranına karaciğer ve adele arası yağ teşekkülüne tesirleri araştırılmış, neticede aşağıdaki hususlar tesbit edilmiştir.


 1- Kanat ve kuyruk amputasyonu civcivlerin büyüme ve gelişmelerine

menfi etki yapmamıştır.
2- Civicivlerde kanat ve kuyruk ampufasyonu ile oralolarak
verilen anabolizan maddelerin gelişme üzerine istatistik önemde
etki etmedikleri (P> 005), buna mukabeil, istatistik olarak çok önemli
bir (amputasyon x anabolizan) intnteraksioyonu tesbit edilmiştir(p<OO 1).
3- AmpUlasyon ve anabolizan tatbikinin yem tüketimi üzerine
önemli etkileri olmamıştır.
4- Gruplar arasmda karaciğer ve adele arası yağı bakımından
farklılıklar bulunmanuşt".
5- Tüy oranında, kanat ve kuyruk amputasyonu ile ortalama
% 2 aramnda bir azalma, anabolizan kullanılması ile de ortalamv
% 0,3-0,5 azalma meydana gelmiştir.
6- Özellikle normal gurupıarda anabolizan, karkas ağırlığında
ortalama%7.5 gibi birfazlalık meydana getirmiştir. Buna karşılık anabbolizan
almayan normal guruplarda iç organların toplam ağırlığı,
anabolizan alanlara nisbetle % 8.6 bir ufazlalık gb'stermiştir.
7- Anabolizan alanlarda et oranı almayanlara nisbetle az
da olsa bir miktar düşme göstermiştir, buna karşılık kemik oranında
bir artma müşahade edilmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm ARAŞTIRMALAR
Yazarlar

Haluk İpek Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 10 Aralık 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 1971 Cilt: 2 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA İpek, H. (2010). NEW HAMPSHİRE CİVCİVLERİNDE KANAT VE KUYRUK AMPUTASYONU İLE ORAL OLARAK VERİLEN ANABOLİZAN MADDELERİN, ALTI HAFTALIK SüRE İÇERİSİNDE, VÜCUT AĞIRLIĞINA, ET-KEMİK ORANINA, KARACİĞER VE ADELE ARASI YAG TEŞEKKÜLÜNE TESİRLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 2(2), 16-34.
AMA İpek H. NEW HAMPSHİRE CİVCİVLERİNDE KANAT VE KUYRUK AMPUTASYONU İLE ORAL OLARAK VERİLEN ANABOLİZAN MADDELERİN, ALTI HAFTALIK SüRE İÇERİSİNDE, VÜCUT AĞIRLIĞINA, ET-KEMİK ORANINA, KARACİĞER VE ADELE ARASI YAG TEŞEKKÜLÜNE TESİRLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Aralık 2010;2(2):16-34.
Chicago İpek, Haluk. “NEW HAMPSHİRE CİVCİVLERİNDE KANAT VE KUYRUK AMPUTASYONU İLE ORAL OLARAK VERİLEN ANABOLİZAN MADDELERİN, ALTI HAFTALIK SüRE İÇERİSİNDE, VÜCUT AĞIRLIĞINA, ET-KEMİK ORANINA, KARACİĞER VE ADELE ARASI YAG TEŞEKKÜLÜNE TESİRLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 2, sy. 2 (Aralık 2010): 16-34.
EndNote İpek H (01 Aralık 2010) NEW HAMPSHİRE CİVCİVLERİNDE KANAT VE KUYRUK AMPUTASYONU İLE ORAL OLARAK VERİLEN ANABOLİZAN MADDELERİN, ALTI HAFTALIK SüRE İÇERİSİNDE, VÜCUT AĞIRLIĞINA, ET-KEMİK ORANINA, KARACİĞER VE ADELE ARASI YAG TEŞEKKÜLÜNE TESİRLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 2 2 16–34.
IEEE H. İpek, “NEW HAMPSHİRE CİVCİVLERİNDE KANAT VE KUYRUK AMPUTASYONU İLE ORAL OLARAK VERİLEN ANABOLİZAN MADDELERİN, ALTI HAFTALIK SüRE İÇERİSİNDE, VÜCUT AĞIRLIĞINA, ET-KEMİK ORANINA, KARACİĞER VE ADELE ARASI YAG TEŞEKKÜLÜNE TESİRLERİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 2, sy. 2, ss. 16–34, 2010.
ISNAD İpek, Haluk. “NEW HAMPSHİRE CİVCİVLERİNDE KANAT VE KUYRUK AMPUTASYONU İLE ORAL OLARAK VERİLEN ANABOLİZAN MADDELERİN, ALTI HAFTALIK SüRE İÇERİSİNDE, VÜCUT AĞIRLIĞINA, ET-KEMİK ORANINA, KARACİĞER VE ADELE ARASI YAG TEŞEKKÜLÜNE TESİRLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 2/2 (Aralık 2010), 16-34.
JAMA İpek H. NEW HAMPSHİRE CİVCİVLERİNDE KANAT VE KUYRUK AMPUTASYONU İLE ORAL OLARAK VERİLEN ANABOLİZAN MADDELERİN, ALTI HAFTALIK SüRE İÇERİSİNDE, VÜCUT AĞIRLIĞINA, ET-KEMİK ORANINA, KARACİĞER VE ADELE ARASI YAG TEŞEKKÜLÜNE TESİRLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;2:16–34.
MLA İpek, Haluk. “NEW HAMPSHİRE CİVCİVLERİNDE KANAT VE KUYRUK AMPUTASYONU İLE ORAL OLARAK VERİLEN ANABOLİZAN MADDELERİN, ALTI HAFTALIK SüRE İÇERİSİNDE, VÜCUT AĞIRLIĞINA, ET-KEMİK ORANINA, KARACİĞER VE ADELE ARASI YAG TEŞEKKÜLÜNE TESİRLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 2, sy. 2, 2010, ss. 16-34.
Vancouver İpek H. NEW HAMPSHİRE CİVCİVLERİNDE KANAT VE KUYRUK AMPUTASYONU İLE ORAL OLARAK VERİLEN ANABOLİZAN MADDELERİN, ALTI HAFTALIK SüRE İÇERİSİNDE, VÜCUT AĞIRLIĞINA, ET-KEMİK ORANINA, KARACİĞER VE ADELE ARASI YAG TEŞEKKÜLÜNE TESİRLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;2(2):16-34.

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/