ÖZET
Bu çalışmada üreli ve ürezsiz yemlerle beslenen iki tosundan
alman rumen iizsuyu numuneleri anaerobik şartlarda inkübasyona
tabi tutularak 0, 6, 12 ve 24 üncü saatlerde üreaze aktivitesi
uçucu ya~ asitleri konsantrasyonu total canlı bakteri sayısı ve hidrojen
iyon konsantrasyonu yönlerinden incelenmiştir.
Her iki rumen özsuyu numunesinde de üreaze aktivitesi ve total
canlı bakteri sayısı başlangıçta en yüksek olup inkübasyon müddetince
dereceli olarak azaldığı, uçucu yağ asitleri konsantrasyonu
ise yükseldiği mi1şiihade edilmiştir. Rumen özsularınıri hidrojen
iyon konsantrasyonunda belirli bir değişiklik olmamıştır. Bütün
hallerde total canlı bakteri sayısı ve uçııcu yaif asitleri konsantrasyonu üreli
yem ile beslenen hayyanda üresiz yemle beslenenden daha fazla
bulunmuştur.
SUMMARY
STUDJESON UREASE ACTIVITY OF RUMEN MICROFLORA
In Vitro Changes In Urease Acbvity,
Concentrations of Volatile Farty
Aeİdis and Number of Viable Baeteria
of Rumen Liquor
Rumen fluid obtained from two
permanently fistulated steers was incubated
anaerobically at O, 6, 12 and
24 hour intervals for(l) urease activity,
(2) Volatile Fatty Acids (VFA) cocentrations,
(3) total number of viable
bacteria and meolytic viable bacteria
and (4) hydrogen jan eoncentration.
The rations of one animal (I)
consisted of eorn-alfalfa hayand that
of the other (II) consisted of an
emiched one containing com cobs,
alfalfa hay, soybean meal, urea and
mineral salts.
The urease activity and the number
of the viable bacteria and viable
ureolytic baeteria of the rumen fluid
were bighest at zero time then gradually
deereased for both animals over a
24 hours incubation period while
VFA coneentrations of the mmen
luquor increaced over the same period.
No difference was observed beıween
the urease activity of the mmen
f1uid fr9m animal i and II. in alı cases,~
VFA eoncentrations and number of
viable bacteria and viable ureoloytic
baeteria of the animal II were higher
than that" of animal L
No changes were observed in the
pH of the rumen liquor over a 24
hour ineubatian period.
Birincil Dil | tr;en |
---|---|
Bölüm | ARAŞTIRMALAR |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 10 Aralık 2010 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1971 Cilt: 2 Sayı: 4 |
Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/