Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Evaluation of Transparency, Temperature, Dissolved Oxygen Content and pH Level of Erzurum Porsuk Puddle Water in Terms of Fish Culture

Yıl 2003, Cilt: 34 Sayı: 2, 151 - 155, 10.01.2011

Öz

Temperature, dissolved oxygen, pH and limpidity of Erzurum Porsuk Puddle water were investigated on monthly basis. Surface water temperature changed from 4 ºC to 25 ºC. In terms of limpidity, maximum secchi- disc value was determined as 120 cm in October 1995, and minimum value was recorded as 20 cm in August 1996. Considering all of the data, it was found that the Porsuk puddle’s water was very suitable for culture of Cyprinid species, especially for mirror carp. 

Erzurum Porsuk Göletinin Berraklık, Su Sıcaklığı, Çözünmüş Oksijen Miktarı ve pH Seviyesinin Kültür Balıkçılığı Yönünden Değerlendirilmesi

Yıl 2003, Cilt: 34 Sayı: 2, 151 - 155, 10.01.2011

Öz

Erzurum Porsuk göleti suyunun sıcaklığı, çözünmüş oksijeni, pH’sı ve berraklığı aylara göre incelendi. Yüzey su sıcaklığı 4 ºC -25 ºC arasında değişti. Berraklık yönünden yapılan secchi disk ölçümlerinde maksimum değer Ekim 1995’te 120 cm ve minimum değer ise Ağustos 1996’da 20 cm olarak kaydedildi. Elde edilen veriler dikkate alınarak yapılan değerlendirmede, gölette sazan türlerinin özellikle aynalı sazanın başarıyla yetiştirilebileceği sonucuna varıldı.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Bölüm ARAŞTIRMALAR
Yazarlar

Telat Yanık Bu kişi benim

E. Mahmut Kocaman Bu kişi benim

Özer Ayık Bu kişi benim

Muhammed Atamanalp Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 10 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 34 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Yanık, T., Kocaman, E. M., Ayık, Ö., Atamanalp, M. (2011). Evaluation of Transparency, Temperature, Dissolved Oxygen Content and pH Level of Erzurum Porsuk Puddle Water in Terms of Fish Culture. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 34(2), 151-155.
AMA Yanık T, Kocaman EM, Ayık Ö, Atamanalp M. Evaluation of Transparency, Temperature, Dissolved Oxygen Content and pH Level of Erzurum Porsuk Puddle Water in Terms of Fish Culture. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Ocak 2011;34(2):151-155.
Chicago Yanık, Telat, E. Mahmut Kocaman, Özer Ayık, ve Muhammed Atamanalp. “Evaluation of Transparency, Temperature, Dissolved Oxygen Content and PH Level of Erzurum Porsuk Puddle Water in Terms of Fish Culture”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 34, sy. 2 (Ocak 2011): 151-55.
EndNote Yanık T, Kocaman EM, Ayık Ö, Atamanalp M (01 Ocak 2011) Evaluation of Transparency, Temperature, Dissolved Oxygen Content and pH Level of Erzurum Porsuk Puddle Water in Terms of Fish Culture. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 34 2 151–155.
IEEE T. Yanık, E. M. Kocaman, Ö. Ayık, ve M. Atamanalp, “Evaluation of Transparency, Temperature, Dissolved Oxygen Content and pH Level of Erzurum Porsuk Puddle Water in Terms of Fish Culture”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 34, sy. 2, ss. 151–155, 2011.
ISNAD Yanık, Telat vd. “Evaluation of Transparency, Temperature, Dissolved Oxygen Content and PH Level of Erzurum Porsuk Puddle Water in Terms of Fish Culture”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 34/2 (Ocak 2011), 151-155.
JAMA Yanık T, Kocaman EM, Ayık Ö, Atamanalp M. Evaluation of Transparency, Temperature, Dissolved Oxygen Content and pH Level of Erzurum Porsuk Puddle Water in Terms of Fish Culture. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;34:151–155.
MLA Yanık, Telat vd. “Evaluation of Transparency, Temperature, Dissolved Oxygen Content and PH Level of Erzurum Porsuk Puddle Water in Terms of Fish Culture”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 34, sy. 2, 2011, ss. 151-5.
Vancouver Yanık T, Kocaman EM, Ayık Ö, Atamanalp M. Evaluation of Transparency, Temperature, Dissolved Oxygen Content and pH Level of Erzurum Porsuk Puddle Water in Terms of Fish Culture. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;34(2):151-5.

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/