BibTex RIS Kaynak Göster

Colletotrichum Türleri ile Yabancı Otların Biyolojik Kontrolü / Biological Control of Weeds with Colletotrichum Species

Yıl 2003, Cilt: 34 Sayı: 2, - , 10.01.2011

Öz

ÖZET: Yabancı otlarla mücadelede kimyasal ilaç (herbisit) kullanmanın insan sağlığını olumsuz etkilemesi, çevreyi kirletmesi, kullanılan ilaçlara bağışıklık kazanılması ve doğal dengenin bozulması gibi başlıca sorunlarından dolayı son yıllarda biyolojik mücadelenin önemi gittikçe artmıştır. Yabancı otların biyolojik mücadelesinde kullanılan fungal bitki patojenli formülasyonlara mikoherbisit adı verilmektedir. Bu yayında, yabancı otların biyolojik kontrolünde mikoherbisit olarak kullanılan veya mikoherbisit olarak kullanılma çalışmaları devam eden Colletotrichum türleri hakkında bilgiler verilmiştir.
Anahtar Kelimeler: yabancı ot, Colletotrichum, mikoherbisit
Biological Control of Weeds with Colletotrichum Species

 

ABSTRACT: The importance of biological control of weeds has been gradually increased in latest years because of the using chemicals for control of weeds has negative effects for human healty, led to enviromental contamination and disturb natural environment. The fungal formulation using biological control of weeds named as mycoherbicide. In this paper, the information concerning Colletotrichum species used as mycoherbicide or having potential for biological control of weeds was given
Key Words: weed, Colletotrichum, mycoherbicide

Yıl 2003, Cilt: 34 Sayı: 2, - , 10.01.2011

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm DERLEMELER
Yazarlar

Cafer Eken Bu kişi benim

Erkol Demirci

Yayımlanma Tarihi 10 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 34 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Eken, C., & Demirci, E. (2011). Colletotrichum Türleri ile Yabancı Otların Biyolojik Kontrolü / Biological Control of Weeds with Colletotrichum Species. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 34(2).
AMA Eken C, Demirci E. Colletotrichum Türleri ile Yabancı Otların Biyolojik Kontrolü / Biological Control of Weeds with Colletotrichum Species. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Ocak 2011;34(2).
Chicago Eken, Cafer, ve Erkol Demirci. “Colletotrichum Türleri Ile Yabancı Otların Biyolojik Kontrolü / Biological Control of Weeds With Colletotrichum Species”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 34, sy. 2 (Ocak 2011).
EndNote Eken C, Demirci E (01 Ocak 2011) Colletotrichum Türleri ile Yabancı Otların Biyolojik Kontrolü / Biological Control of Weeds with Colletotrichum Species. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 34 2
IEEE C. Eken ve E. Demirci, “Colletotrichum Türleri ile Yabancı Otların Biyolojik Kontrolü / Biological Control of Weeds with Colletotrichum Species”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 34, sy. 2, 2011.
ISNAD Eken, Cafer - Demirci, Erkol. “Colletotrichum Türleri Ile Yabancı Otların Biyolojik Kontrolü / Biological Control of Weeds With Colletotrichum Species”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 34/2 (Ocak 2011).
JAMA Eken C, Demirci E. Colletotrichum Türleri ile Yabancı Otların Biyolojik Kontrolü / Biological Control of Weeds with Colletotrichum Species. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;34.
MLA Eken, Cafer ve Erkol Demirci. “Colletotrichum Türleri Ile Yabancı Otların Biyolojik Kontrolü / Biological Control of Weeds With Colletotrichum Species”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 34, sy. 2, 2011.
Vancouver Eken C, Demirci E. Colletotrichum Türleri ile Yabancı Otların Biyolojik Kontrolü / Biological Control of Weeds with Colletotrichum Species. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;34(2).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/