BibTex RIS Kaynak Göster

Sığırlarda Süt Protein Polimorfizmi’nin Anlam ve Önemi / Importance and Meaning of Milk Protein Polymorphism In Cattle

Yıl 2002, Cilt: 33 Sayı: 4, - , 10.01.2011

Öz

OZET: Sut protein sistemi uzerine yap.lan cal..malar yar.m as.r. a.an sureden bu yana devam etmekte olup genetik, molekuler biyoloji ve biyokimya gibi ileri bilim dallar.n.n katk.s.yla elektroforetik ve kromatografik teknikler gibi yeni analitik metodlar.n geli.imi, sut protein polimorfizmi konusuna buyuk katk.lar sa.lamaktad.r. Sut s...r populasyonlar.nda en yayg.n cal...lan genetik varyantlar ƒ¿s1-Cn, ƒÀ-Cn, ƒÈ-Cn ve ƒÀ-Lg�fd.r. Dunyada ce.itli s...r .rklar.ndaki ƒ¿s1-Cn, ƒÀ-Cn, ƒÈ-Cn ve ƒÀ-Lg lokuslar.na ili.kin gen frekanslar. da..l.m. tablolar halinde verilmi.tir.
Anahtar Kelimeler: Sut proteinleri, polimorfizm, s...r.
Importance and Meaning of Milk Protein Polymorphism In Cattle

 

ABSTRACT : Studies on the milk protein system have been in progress for more than half century, and contributed to milk protein polymorphism the the improving of new analytical methods like electrophoretic and choromatographic tecniques, together with the contributions of sciences in progress like genetics, molecular biology and biochemistry. Usually, genetic variants studied on milk protein polymorphism in dairy cattle population; ƒ¿s1-Cn, ƒÀ-Cn, ƒÈ-Cn and ƒÀ-Lg. Gene frequencis distributions of ƒ¿s1-Cn, ƒÀ-Cn, ƒÈ-Cn and ƒÀ-Lg loci in various cattle breeds in world are presented to be Tables.
Keywords: Milk proteins, polymorphism, cattle .

Yıl 2002, Cilt: 33 Sayı: 4, - , 10.01.2011

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm DERLEMELER
Yazarlar

Ünsal Doğru Bu kişi benim

Memiş Özdemir Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 10 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 33 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Doğru, Ü., & Özdemir, M. (2011). Sığırlarda Süt Protein Polimorfizmi’nin Anlam ve Önemi / Importance and Meaning of Milk Protein Polymorphism In Cattle. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 33(4).
AMA Doğru Ü, Özdemir M. Sığırlarda Süt Protein Polimorfizmi’nin Anlam ve Önemi / Importance and Meaning of Milk Protein Polymorphism In Cattle. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Ocak 2011;33(4).
Chicago Doğru, Ünsal, ve Memiş Özdemir. “Sığırlarda Süt Protein Polimorfizmi’nin Anlam Ve Önemi / Importance and Meaning of Milk Protein Polymorphism In Cattle”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 33, sy. 4 (Ocak 2011).
EndNote Doğru Ü, Özdemir M (01 Ocak 2011) Sığırlarda Süt Protein Polimorfizmi’nin Anlam ve Önemi / Importance and Meaning of Milk Protein Polymorphism In Cattle. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 33 4
IEEE Ü. Doğru ve M. Özdemir, “Sığırlarda Süt Protein Polimorfizmi’nin Anlam ve Önemi / Importance and Meaning of Milk Protein Polymorphism In Cattle”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 33, sy. 4, 2011.
ISNAD Doğru, Ünsal - Özdemir, Memiş. “Sığırlarda Süt Protein Polimorfizmi’nin Anlam Ve Önemi / Importance and Meaning of Milk Protein Polymorphism In Cattle”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 33/4 (Ocak 2011).
JAMA Doğru Ü, Özdemir M. Sığırlarda Süt Protein Polimorfizmi’nin Anlam ve Önemi / Importance and Meaning of Milk Protein Polymorphism In Cattle. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;33.
MLA Doğru, Ünsal ve Memiş Özdemir. “Sığırlarda Süt Protein Polimorfizmi’nin Anlam Ve Önemi / Importance and Meaning of Milk Protein Polymorphism In Cattle”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 33, sy. 4, 2011.
Vancouver Doğru Ü, Özdemir M. Sığırlarda Süt Protein Polimorfizmi’nin Anlam ve Önemi / Importance and Meaning of Milk Protein Polymorphism In Cattle. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;33(4).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/