Konferans Bildirisi
BibTex RIS Kaynak Göster

The Effect of Different Feeds on Reproduction, Pigmentatiolil and Growth Pıroperties of Guppy (Poecilw rericulata)

Yıl 2004, Cilt: 35 Sayı: 1-2, 39 - 43, 10.01.2011

Öz

in this study, me effects of ~~ing with sil( dilIereN feeds (feed with spleen, feed with spleen + phytoplancton, dried Dapnia sp., dried Dapnia sp. + phytoplancto'1, feed of trout, feed of trout + pbytoplancton) on live weight goln (%), speeific growth rate, reproduction and pigmentation of guppy were inve.,;tigaıed, Specifıc growth, liye weight gain, pigmentation and reproduction values of groups different signifıcally (p<0.05). The hiı~est specific growth and liye weight gain value were observed from group feed with spleen, and the highest reproduction and pigmentatioıı value:; were delennined from the group [eed with spieen + pbytoplanctoll.

Farklı Yemlerin Lepistes E:alığı (Poecilla reticullJ!ta)'nın Üreme, Pigmentasyon ve Büyüme Özellikleri Üzerine Etkisinin Araştırılması

Yıl 2004, Cilt: 35 Sayı: 1-2, 39 - 43, 10.01.2011

Öz

Bu ça1Lşmada altı farklı yemin (dalaklı yem, dalakıı yem 4 fitoplanleton, su piresi kurusu, su piresi kurusu + fitophınkton, alabalıkyemi, alabalık yemi + fıtoplanleton) lepistes balıklarının canlı a~ırhk artışı (%), spesifik bUyUme oranı, yavru verim] ve pigmeıılasyonu Uzerine etkileri araştırılmıştır. Spesifık büyüme, canlı agırlık artıŞı, pigmenlasyon ve yavru verimleri önemli derecede (pgöstermiştir. En yUksek spesifık bUyUme ve agırlık ıııtış degerleri dalakla beslenen grupta göz.lenmış, en yDksek yavru verimi ve pigmenıasyon degerleri ise dalaklı yem + fıtoplank:ıonla beslenen gruptan elde edilmiştir.,05)>

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm ARAŞTIRMALAR
Yazarlar

Hatice Yılmaz Bu kişi benim

N. Mevlüt Aras Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 10 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 35 Sayı: 1-2

Kaynak Göster

APA Yılmaz, H., & Aras, N. M. (2011). Farklı Yemlerin Lepistes E:alığı (Poecilla reticullJ!ta)’nın Üreme, Pigmentasyon ve Büyüme Özellikleri Üzerine Etkisinin Araştırılması. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 35(1-2), 39-43.
AMA Yılmaz H, Aras NM. Farklı Yemlerin Lepistes E:alığı (Poecilla reticullJ!ta)’nın Üreme, Pigmentasyon ve Büyüme Özellikleri Üzerine Etkisinin Araştırılması. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Ocak 2011;35(1-2):39-43.
Chicago Yılmaz, Hatice, ve N. Mevlüt Aras. “Farklı Yemlerin Lepistes E:alığı (Poecilla reticullJ!Ta)’nın Üreme, Pigmentasyon Ve Büyüme Özellikleri Üzerine Etkisinin Araştırılması”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 35, sy. 1-2 (Ocak 2011): 39-43.
EndNote Yılmaz H, Aras NM (01 Ocak 2011) Farklı Yemlerin Lepistes E:alığı (Poecilla reticullJ!ta)’nın Üreme, Pigmentasyon ve Büyüme Özellikleri Üzerine Etkisinin Araştırılması. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 35 1-2 39–43.
IEEE H. Yılmaz ve N. M. Aras, “Farklı Yemlerin Lepistes E:alığı (Poecilla reticullJ!ta)’nın Üreme, Pigmentasyon ve Büyüme Özellikleri Üzerine Etkisinin Araştırılması”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 35, sy. 1-2, ss. 39–43, 2011.
ISNAD Yılmaz, Hatice - Aras, N. Mevlüt. “Farklı Yemlerin Lepistes E:alığı (Poecilla reticullJ!Ta)’nın Üreme, Pigmentasyon Ve Büyüme Özellikleri Üzerine Etkisinin Araştırılması”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 35/1-2 (Ocak 2011), 39-43.
JAMA Yılmaz H, Aras NM. Farklı Yemlerin Lepistes E:alığı (Poecilla reticullJ!ta)’nın Üreme, Pigmentasyon ve Büyüme Özellikleri Üzerine Etkisinin Araştırılması. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;35:39–43.
MLA Yılmaz, Hatice ve N. Mevlüt Aras. “Farklı Yemlerin Lepistes E:alığı (Poecilla reticullJ!Ta)’nın Üreme, Pigmentasyon Ve Büyüme Özellikleri Üzerine Etkisinin Araştırılması”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 35, sy. 1-2, 2011, ss. 39-43.
Vancouver Yılmaz H, Aras NM. Farklı Yemlerin Lepistes E:alığı (Poecilla reticullJ!ta)’nın Üreme, Pigmentasyon ve Büyüme Özellikleri Üzerine Etkisinin Araştırılması. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;35(1-2):39-43.

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/