Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

The study for Aflatoxin B1 contamination of groundnuts, pistachios and almonds sold in Erzurum

Yıl 2004, Cilt: 35 Sayı: 1-2, 75 - 78, 10.01.2011

Öz

in this research, 22 groundnut, 13 pistaehio and 9 almond samples collected from retail market in Er.rurum were analyzed for af1atoxin Bı using thin [ayer chroınatography (TLC) method. it wa~ determined that 5 (22.7%) of groundnut sarnples, 3 (23. %) of pistachio samples and 2 (22.2%) of almond smrıples contained atlatoxin Bı. The presence of af1atoxin Bı was deıecıed in concentretioııs ranging between I. and 1.3 ppb of dT)' fıııits. Tbe highest-Ievel of at1ato)(in B (ıı.3 ppb) was determined in a sample of groundnuts. it was deıermined tbat the atlatoxin is found in law levels in the contaminated samples

Erzurum piyasasında satılan yerfıstığı, antepfıztığı ve bademlerin aflatoksin B1 kontaminasyonu bakımından incelenmesi

Yıl 2004, Cilt: 35 Sayı: 1-2, 75 - 78, 10.01.2011

Öz

Bu çalışmada, Erzurum pıyasasından temın edilen n yerfıstı~ı. U Amcpfıstıllı ve 9 badem numunesi aflatoksin Bı kontaminasyonu bakımından analiz edilmiştır. Ince tabaka krrmatografisı (iTK) yöntemi ik incelenen yerfıstıgı örneklerinin S'inde (%22,7); Antepfıstıgı örneklerinin 3'Onde (%23, i) ve badem ıırnekkrinin 2'sinde (%22,2) aflaıoksin Bı 'e rastlanmıştlr. Tüm örneklerde (44) ailataksin B miktarı l, 1- 1,3 Jlpb arasında degişmiştir. En yUksek aflatoksin Bı miktarı 11,3 ppb ile bir yerfıstlgı omeginde belirlenmiştir. Araştırma sonucunda, kanıamine örnekleriıı genelolarak insan sağlı~, açısından risk oluşturmayacak seviyede aflataksin içerdikJcri belirlenmişt

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm ARAŞTIRMALAR
Yazarlar

Mustafa Gürses Bu kişi benim

Ahmet Erdoğan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 10 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 35 Sayı: 1-2

Kaynak Göster

APA Gürses, M., & Erdoğan, A. (2011). Erzurum piyasasında satılan yerfıstığı, antepfıztığı ve bademlerin aflatoksin B1 kontaminasyonu bakımından incelenmesi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 35(1-2), 75-78.
AMA Gürses M, Erdoğan A. Erzurum piyasasında satılan yerfıstığı, antepfıztığı ve bademlerin aflatoksin B1 kontaminasyonu bakımından incelenmesi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Ocak 2011;35(1-2):75-78.
Chicago Gürses, Mustafa, ve Ahmet Erdoğan. “Erzurum piyasasında satılan yerfıstığı, antepfıztığı Ve Bademlerin Aflatoksin B1 Kontaminasyonu bakımından Incelenmesi”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 35, sy. 1-2 (Ocak 2011): 75-78.
EndNote Gürses M, Erdoğan A (01 Ocak 2011) Erzurum piyasasında satılan yerfıstığı, antepfıztığı ve bademlerin aflatoksin B1 kontaminasyonu bakımından incelenmesi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 35 1-2 75–78.
IEEE M. Gürses ve A. Erdoğan, “Erzurum piyasasında satılan yerfıstığı, antepfıztığı ve bademlerin aflatoksin B1 kontaminasyonu bakımından incelenmesi”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 35, sy. 1-2, ss. 75–78, 2011.
ISNAD Gürses, Mustafa - Erdoğan, Ahmet. “Erzurum piyasasında satılan yerfıstığı, antepfıztığı Ve Bademlerin Aflatoksin B1 Kontaminasyonu bakımından Incelenmesi”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 35/1-2 (Ocak 2011), 75-78.
JAMA Gürses M, Erdoğan A. Erzurum piyasasında satılan yerfıstığı, antepfıztığı ve bademlerin aflatoksin B1 kontaminasyonu bakımından incelenmesi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;35:75–78.
MLA Gürses, Mustafa ve Ahmet Erdoğan. “Erzurum piyasasında satılan yerfıstığı, antepfıztığı Ve Bademlerin Aflatoksin B1 Kontaminasyonu bakımından Incelenmesi”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 35, sy. 1-2, 2011, ss. 75-78.
Vancouver Gürses M, Erdoğan A. Erzurum piyasasında satılan yerfıstığı, antepfıztığı ve bademlerin aflatoksin B1 kontaminasyonu bakımından incelenmesi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;35(1-2):75-8.

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/