BibTex RIS Kaynak Göster

PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ VE PEYZAJ MİMARLIĞI ALANINDAKİ GELİŞMELER

Yıl 2000, Cilt: 31 Sayı: 1-4, - , 10.01.2011

Öz

ÖZET: İnsanın çevreden çeşitli biçimlerde yararlanma çabalarmın doğal bir sonucu olarak, arazinin morolo|ikyapı
ve Lopoğrafvasında değişmeler ve eklenmeier olmaktadır. İnsan ve çevre arasındaki ilişki sonucu meydana gelen bazı
olumsuzluklar, hızla artan nüfusa paralel olarak ortaya çıkan yeşilden yoksun sağlıksız yerleşme alanları, ekolojik denge
ve planlama ilkelerine aykırı her lürlü planlamalar, çeşitli kirliliklerin yarattığı doğal ve kültürel kaynak kaybı, insan
ölçeğine oranla giderek devleşen teknolojik elemanlar, tek yönlü ve aşırı doğal kaynak sömürüsü ile ulaşım hatları için
özensiz güzergah seçimi yüzyılımızın başında çevreyle ilgili mesleklerin önem kazanmasına neden olmuştur.
Mühendislik, mimarlık ve tarım gibi konular vaktiyle tekbir meslek disiplini tarafından temsil edilirken bugün yeni bilim
dalları ve meslek kollarına ayrılmışlardır.
Peyzaj Mimarlığı meslek dalıda bunlardan biridir. Geçen yüzyıl sonlarına kadar küçük ölçekli alanlarda bahçe
düzenleme olarak ve genellikle deneyimli kişiler tarafından "Bahçe Mimarlığı" kapsamında sürdürülen bu konu
günümüzde Peyzaj Mimarlığı'na doğru kapsam ve içerik bakımından gelişme göstermiştir. Bu meslek giderek daha
yaygın bir çevre ile ilgilenmekle; mimarlık, şehircilik, plaslik sanallar, mühendislik ve doğa bilimleri ile ilişkilerini ve
mesleki dayanışmasınıyoğunlaştırmaktadır (Özlan. 1992).

Yıl 2000, Cilt: 31 Sayı: 1-4, - , 10.01.2011

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İlgar Kırzıoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 10 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000 Cilt: 31 Sayı: 1-4

Kaynak Göster

APA Kırzıoğlu, İ. (2011). PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ VE PEYZAJ MİMARLIĞI ALANINDAKİ GELİŞMELER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 31(1-4).
AMA Kırzıoğlu İ. PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ VE PEYZAJ MİMARLIĞI ALANINDAKİ GELİŞMELER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Ocak 2011;31(1-4).
Chicago Kırzıoğlu, İlgar. “PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ VE PEYZAJ MİMARLIĞI ALANINDAKİ GELİŞMELER”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 31, sy. 1-4 (Ocak 2011).
EndNote Kırzıoğlu İ (01 Ocak 2011) PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ VE PEYZAJ MİMARLIĞI ALANINDAKİ GELİŞMELER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 31 1-4
IEEE İ. Kırzıoğlu, “PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ VE PEYZAJ MİMARLIĞI ALANINDAKİ GELİŞMELER”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 31, sy. 1-4, 2011.
ISNAD Kırzıoğlu, İlgar. “PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ VE PEYZAJ MİMARLIĞI ALANINDAKİ GELİŞMELER”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 31/1-4 (Ocak 2011).
JAMA Kırzıoğlu İ. PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ VE PEYZAJ MİMARLIĞI ALANINDAKİ GELİŞMELER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;31.
MLA Kırzıoğlu, İlgar. “PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ VE PEYZAJ MİMARLIĞI ALANINDAKİ GELİŞMELER”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 31, sy. 1-4, 2011.
Vancouver Kırzıoğlu İ. PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ VE PEYZAJ MİMARLIĞI ALANINDAKİ GELİŞMELER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;31(1-4).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/