BibTex RIS Kaynak Göster

PATATESİN BESİN DEĞERİ VE İNSAN BESLENMESİ YÖNÜNDEN ÖNEMİ

Yıl 1997, Cilt: 28 Sayı: 2, - , 05.01.2011

Öz

ÖZET: Patates yumruları Önemli miktarda nişasta, C, B1, B2, B3 ve B6 vitaminleri ile P, K, Mg, CI
ve S içermektedir. Protein içeriği düşük olmakla beraber biyolojik değeri oldukça yüksektir.
Bugün dünyada insan beslenmesi için gerekli günlük enerji miktarının % 3'ü, C vitamini ihtiyacının %
14.4'ü, B vitaminleri ihtiyacının % 5-10'u, P, Fe, Mg, Cu, I, Zn, K ihtiyacının ise sırasıyle % 4.8, 4.8, 7.7,
4.8,13.4, 2.4, 24'ü patatesten karşılanabilmekledir.
Ülkemizde ise beslenme bakımından gerekli enerjiye % 5_î, proteine % 4.1. C vitaminine % 26.2, B
grubu vitaminlerine % 9.8-16.4, Fe, P, Cu'a % 8.7, Mg'a % 13.9, l'a % 24,4, Zn'ya % 4.6, K'a % 45.2
oranında patales katkıda bulunmaktadır. Bu katkı oranları Hollanda, Almanya, İngiltere, Fransa gibi patatesi fazla
tüketen ülkelerde daha yüksektir

Yıl 1997, Cilt: 28 Sayı: 2, - , 05.01.2011

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

T. Karadoğan Bu kişi benim

H. Özer Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 5 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 28 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Karadoğan, T., & Özer, H. (2011). PATATESİN BESİN DEĞERİ VE İNSAN BESLENMESİ YÖNÜNDEN ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 28(2).
AMA Karadoğan T, Özer H. PATATESİN BESİN DEĞERİ VE İNSAN BESLENMESİ YÖNÜNDEN ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Ocak 2011;28(2).
Chicago Karadoğan, T., ve H. Özer. “PATATESİN BESİN DEĞERİ VE İNSAN BESLENMESİ YÖNÜNDEN ÖNEMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28, sy. 2 (Ocak 2011).
EndNote Karadoğan T, Özer H (01 Ocak 2011) PATATESİN BESİN DEĞERİ VE İNSAN BESLENMESİ YÖNÜNDEN ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28 2
IEEE T. Karadoğan ve H. Özer, “PATATESİN BESİN DEĞERİ VE İNSAN BESLENMESİ YÖNÜNDEN ÖNEMİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 28, sy. 2, 2011.
ISNAD Karadoğan, T. - Özer, H. “PATATESİN BESİN DEĞERİ VE İNSAN BESLENMESİ YÖNÜNDEN ÖNEMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28/2 (Ocak 2011).
JAMA Karadoğan T, Özer H. PATATESİN BESİN DEĞERİ VE İNSAN BESLENMESİ YÖNÜNDEN ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;28.
MLA Karadoğan, T. ve H. Özer. “PATATESİN BESİN DEĞERİ VE İNSAN BESLENMESİ YÖNÜNDEN ÖNEMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 28, sy. 2, 2011.
Vancouver Karadoğan T, Özer H. PATATESİN BESİN DEĞERİ VE İNSAN BESLENMESİ YÖNÜNDEN ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;28(2).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/