ÖZET : Bu çalışmada, 1994 yılında Doğu. Anadolu bölgesinde yetiştirilen Lancer, Şahin, Yayla-305,
Karasu-90, Kırık ve Doğu-88 buğday çeşitlerinin fiziksel, kimyasal, reolojik testler ve ekmek pişirme denemeleri
yapılarak kaliteleri belirlenmiştir. Tüm teknolojik özellikler dikkate alındığında; Kırık. Lancer ve Şahin buğday
çeşitleri daha iyi sonuç vermiştir.
THE DETERMINATION OF PHYSICAL, CHEMICAL AND TECHNOLOGIAL
PROPERTIES AND BREAD QUALITY OF THE WHEATS FROM EASTERN
ANATOLIA
SUMMAR Y : İn this research, physical, chemical, rheological properties and bread quality of ıhe
wheai type s (Lancer, Şahin, Yayla-305, Karasu-90, Kırık arıd Doğu-88) from eastern Anatolia were determined in
1994 year. Kırık, Lancer and Şahin whcat sarnples gave best resulıs when ali ıhe technological properties
considered.
Birincil Dil | tr;en |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 5 Ocak 2011 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1996 Cilt: 27 Sayı: 4 |
Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/