BibTex RIS Kaynak Göster

DOĞU ANADOLUDA YETİŞTİRİLEN BUĞDAYLARIN FİZİKSEL KİMYASAL VE TEKNOLOJİK ÖZELLİKLERİ İLE EKMEKLİK KALİTELERİNİN BELİRLENMESİ / THE DETERMINATION OF PHYSICAL, CHEMICAL AND TECHNOLOGIAL PROPERTIES AND BREAD QUALITY OF THE WHEATS FROM EASTERN ANATOLIA

Yıl 1996, Cilt: 27 Sayı: 4, - , 05.01.2011

Öz

ÖZET : Bu çalışmada, 1994 yılında Doğu. Anadolu bölgesinde yetiştirilen Lancer, Şahin, Yayla-305,
Karasu-90, Kırık ve Doğu-88 buğday çeşitlerinin fiziksel, kimyasal, reolojik testler ve ekmek pişirme denemeleri
yapılarak kaliteleri belirlenmiştir. Tüm teknolojik özellikler dikkate alındığında; Kırık. Lancer ve Şahin buğday
çeşitleri daha iyi sonuç vermiştir.
THE DETERMINATION OF PHYSICAL, CHEMICAL AND TECHNOLOGIAL
PROPERTIES AND BREAD QUALITY OF THE WHEATS FROM EASTERN
ANATOLIA

 

SUMMAR Y : İn this research, physical, chemical, rheological properties and bread quality of ıhe
wheai type s (Lancer, Şahin, Yayla-305, Karasu-90, Kırık arıd Doğu-88) from eastern Anatolia were determined in
1994 year. Kırık, Lancer and Şahin whcat sarnples gave best resulıs when ali ıhe technological properties
considered.

Yıl 1996, Cilt: 27 Sayı: 4, - , 05.01.2011

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İlyas Çelik Bu kişi benim

H. Gürbüz Kotancılar Bu kişi benim

Zeki Ertugay Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 5 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 27 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Çelik, İ., Kotancılar, H. G., & Ertugay, Z. (2011). DOĞU ANADOLUDA YETİŞTİRİLEN BUĞDAYLARIN FİZİKSEL KİMYASAL VE TEKNOLOJİK ÖZELLİKLERİ İLE EKMEKLİK KALİTELERİNİN BELİRLENMESİ / THE DETERMINATION OF PHYSICAL, CHEMICAL AND TECHNOLOGIAL PROPERTIES AND BREAD QUALITY OF THE WHEATS FROM EASTERN ANATOLIA. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 27(4).
AMA Çelik İ, Kotancılar HG, Ertugay Z. DOĞU ANADOLUDA YETİŞTİRİLEN BUĞDAYLARIN FİZİKSEL KİMYASAL VE TEKNOLOJİK ÖZELLİKLERİ İLE EKMEKLİK KALİTELERİNİN BELİRLENMESİ / THE DETERMINATION OF PHYSICAL, CHEMICAL AND TECHNOLOGIAL PROPERTIES AND BREAD QUALITY OF THE WHEATS FROM EASTERN ANATOLIA. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Ocak 2011;27(4).
Chicago Çelik, İlyas, H. Gürbüz Kotancılar, ve Zeki Ertugay. “DOĞU ANADOLUDA YETİŞTİRİLEN BUĞDAYLARIN FİZİKSEL KİMYASAL VE TEKNOLOJİK ÖZELLİKLERİ İLE EKMEKLİK KALİTELERİNİN BELİRLENMESİ / THE DETERMINATION OF PHYSICAL, CHEMICAL AND TECHNOLOGIAL PROPERTIES AND BREAD QUALITY OF THE WHEATS FROM EASTERN ANATOLIA”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 27, sy. 4 (Ocak 2011).
EndNote Çelik İ, Kotancılar HG, Ertugay Z (01 Ocak 2011) DOĞU ANADOLUDA YETİŞTİRİLEN BUĞDAYLARIN FİZİKSEL KİMYASAL VE TEKNOLOJİK ÖZELLİKLERİ İLE EKMEKLİK KALİTELERİNİN BELİRLENMESİ / THE DETERMINATION OF PHYSICAL, CHEMICAL AND TECHNOLOGIAL PROPERTIES AND BREAD QUALITY OF THE WHEATS FROM EASTERN ANATOLIA. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 27 4
IEEE İ. Çelik, H. G. Kotancılar, ve Z. Ertugay, “DOĞU ANADOLUDA YETİŞTİRİLEN BUĞDAYLARIN FİZİKSEL KİMYASAL VE TEKNOLOJİK ÖZELLİKLERİ İLE EKMEKLİK KALİTELERİNİN BELİRLENMESİ / THE DETERMINATION OF PHYSICAL, CHEMICAL AND TECHNOLOGIAL PROPERTIES AND BREAD QUALITY OF THE WHEATS FROM EASTERN ANATOLIA”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 27, sy. 4, 2011.
ISNAD Çelik, İlyas vd. “DOĞU ANADOLUDA YETİŞTİRİLEN BUĞDAYLARIN FİZİKSEL KİMYASAL VE TEKNOLOJİK ÖZELLİKLERİ İLE EKMEKLİK KALİTELERİNİN BELİRLENMESİ / THE DETERMINATION OF PHYSICAL, CHEMICAL AND TECHNOLOGIAL PROPERTIES AND BREAD QUALITY OF THE WHEATS FROM EASTERN ANATOLIA”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 27/4 (Ocak 2011).
JAMA Çelik İ, Kotancılar HG, Ertugay Z. DOĞU ANADOLUDA YETİŞTİRİLEN BUĞDAYLARIN FİZİKSEL KİMYASAL VE TEKNOLOJİK ÖZELLİKLERİ İLE EKMEKLİK KALİTELERİNİN BELİRLENMESİ / THE DETERMINATION OF PHYSICAL, CHEMICAL AND TECHNOLOGIAL PROPERTIES AND BREAD QUALITY OF THE WHEATS FROM EASTERN ANATOLIA. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;27.
MLA Çelik, İlyas vd. “DOĞU ANADOLUDA YETİŞTİRİLEN BUĞDAYLARIN FİZİKSEL KİMYASAL VE TEKNOLOJİK ÖZELLİKLERİ İLE EKMEKLİK KALİTELERİNİN BELİRLENMESİ / THE DETERMINATION OF PHYSICAL, CHEMICAL AND TECHNOLOGIAL PROPERTIES AND BREAD QUALITY OF THE WHEATS FROM EASTERN ANATOLIA”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 27, sy. 4, 2011.
Vancouver Çelik İ, Kotancılar HG, Ertugay Z. DOĞU ANADOLUDA YETİŞTİRİLEN BUĞDAYLARIN FİZİKSEL KİMYASAL VE TEKNOLOJİK ÖZELLİKLERİ İLE EKMEKLİK KALİTELERİNİN BELİRLENMESİ / THE DETERMINATION OF PHYSICAL, CHEMICAL AND TECHNOLOGIAL PROPERTIES AND BREAD QUALITY OF THE WHEATS FROM EASTERN ANATOLIA. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;27(4).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/