Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

EFFECT OF METHOD OF APPLICATION AND DOSES OF NITROGEN AND PHOSPHORUS ON YIELD, YIELD COMPONENTS AND QUALITY OF POTATOES

Yıl 1996, Cilt: 27 Sayı: 1, 50 - 56, 03.01.2011

Öz

This sıudy was carried out in order to investigate ıhe effect ofmethod of application of ferıilizer (band and broadcast) on yield and yield componenis and guality ofpotalo in Erzurum in 1992-7993. The method of application of neither nitrogen nor phosphorus affected yield and yield componenis of potaioes, but lotal and big tııberyields were higher when nitrogen VVOJ broadcasted and phosphorus was bandedPhosphorus doses did not a.ffecl potaıo yield and yield componenis. Increasing N doses affected positively yield and yield componenis and protein conieni, negatively dry rnatıer content, but only signifıcant between the doses of 16 and 32 kg N

AZOT VE FOSFORUN UYGULAMA ŞEKLİ VE MİKTARININ PATATESİN VERİM, VERİM UNSURLARI VE KALİTESİNE ETKİSİ

Yıl 1996, Cilt: 27 Sayı: 1, 50 - 56, 03.01.2011

Öz

Bu araştırma azot ve fosforun uygulama metotları ve dozlarının patatesin verim, verim unsurları ve kalitesine etkisini belirlemek amacıyla 1992-1993 yıllarında Erzurum'da yapılmıştır. Gerek azot, gerekse fosforun uygulama şekilleri patatesin verim ve verim unsurlarını önemli seviyede etkilememekle beraber, azotun serpme ve fosforun band usulü uygulanması halinde verim biraz yükselmiştir. Fosfor dozları patates verimim etkilemezken, azotun artışı ile büyük ve toplam yumru verimi ile protein oranı artmış, kuru madde oranı düşmüştür. Bu artış yıllara ve uygulama şekline göre farklılık göstermiştir. Ortalama olarak azotun dekara 16 ve 32 kg/da dozları arasında patatesin verim ve verim unsurları kalitesi bakımından istatistiki olarak önemli farklılık çıkmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Tahsin Karadoğan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 3 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 27 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Karadoğan, T. (2011). AZOT VE FOSFORUN UYGULAMA ŞEKLİ VE MİKTARININ PATATESİN VERİM, VERİM UNSURLARI VE KALİTESİNE ETKİSİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 27(1), 50-56.
AMA Karadoğan T. AZOT VE FOSFORUN UYGULAMA ŞEKLİ VE MİKTARININ PATATESİN VERİM, VERİM UNSURLARI VE KALİTESİNE ETKİSİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Ocak 2011;27(1):50-56.
Chicago Karadoğan, Tahsin. “AZOT VE FOSFORUN UYGULAMA ŞEKLİ VE MİKTARININ PATATESİN VERİM, VERİM UNSURLARI VE KALİTESİNE ETKİSİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 27, sy. 1 (Ocak 2011): 50-56.
EndNote Karadoğan T (01 Ocak 2011) AZOT VE FOSFORUN UYGULAMA ŞEKLİ VE MİKTARININ PATATESİN VERİM, VERİM UNSURLARI VE KALİTESİNE ETKİSİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 27 1 50–56.
IEEE T. Karadoğan, “AZOT VE FOSFORUN UYGULAMA ŞEKLİ VE MİKTARININ PATATESİN VERİM, VERİM UNSURLARI VE KALİTESİNE ETKİSİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 27, sy. 1, ss. 50–56, 2011.
ISNAD Karadoğan, Tahsin. “AZOT VE FOSFORUN UYGULAMA ŞEKLİ VE MİKTARININ PATATESİN VERİM, VERİM UNSURLARI VE KALİTESİNE ETKİSİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 27/1 (Ocak 2011), 50-56.
JAMA Karadoğan T. AZOT VE FOSFORUN UYGULAMA ŞEKLİ VE MİKTARININ PATATESİN VERİM, VERİM UNSURLARI VE KALİTESİNE ETKİSİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;27:50–56.
MLA Karadoğan, Tahsin. “AZOT VE FOSFORUN UYGULAMA ŞEKLİ VE MİKTARININ PATATESİN VERİM, VERİM UNSURLARI VE KALİTESİNE ETKİSİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 27, sy. 1, 2011, ss. 50-56.
Vancouver Karadoğan T. AZOT VE FOSFORUN UYGULAMA ŞEKLİ VE MİKTARININ PATATESİN VERİM, VERİM UNSURLARI VE KALİTESİNE ETKİSİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;27(1):50-6.

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/