BibTex RIS Kaynak Göster

BAZI ÖNEMLi PATATES ÇEŞİTLERİNDE MALEİC HYDRAZİDE'NİN (MH-30) MAHSÜLDARLIK VE MUHAFAZAYA ETKİLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR

Yıl 1973, Cilt: 4 Sayı: 4, - , 15.12.2010

Öz

ÖZET
Bu çalışma, 1971-1973 yıllarında Atatürk Üniversitesi Zi·
raat Fakültesi Bağ-Bahçe Kürsüsünde yapilmıştır. Araştırmanın
gayesi: hasat önü püskürmesi şeklinde 5 patates çeşidinin
toprak üstü aksamına atılan 2500 ppm. konsantrasyondaki
MH-30 u.n mahsul verimine; 6.5 aylık muhafaza peryodu sonunda sürgün verme, çürüme ve toplam kayba olan
etkileri ile özgül ağırlık ve kuru madde miktarına tesirini incelemektir.

Effect of Maleic Hydrazzide (MH-30) on Yield and Storage Losses of Five Potatoe Cultivars

In order to determine the
effeets of maleie hydrazide on yield
and stOl-age losses of potatae va·
rieties, field and storage experiments
were initiated in 1971-1973.
PIants were grown on the Agriculturaı
Experiment Station Vegetable
Crops Researeh area at Erzu·
rum, Tu~key. Both field and storage
experiments, the experimental
design was split-plot arrangement.
Maleie hydrazide was appIied to
potatae vines in the field at can·
centratian 2500 ppm, 47-60 days
before harvest.
Potatoes were stored at a eontrolled
starage room. Starage temperature
was 4.5 - 5°e and relative
humidity wasn't controlled.
p.ereentage total weight lass,
sprouting and rotting were reeorded
at the end of 6.5 months storage
period. Dry matter eontent
and the speeifie gravity of the tubers
were alsa determined.
Analysis of variance of data
was eondueted. The Least Signifieant
Differenee test Was used to
test for significant differenees
aınong means.
The fdJllowing results ~re
obtained :
ı. Yields dec1ined by MH-30appIieation.
2. Pereentage weight lost by
sprouting and pereentage total
storage losses were signifieandy 10wered
by MIL treatment.
3. Pereentage weight lost by
rotting was different among eultivars
and treatments.
4. The effeet' of MH-30 on
specifie gravity and dry matter
conterit of tuberswere different
depending upon year and euhivars.

Yıl 1973, Cilt: 4 Sayı: 4, - , 15.12.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm ARAŞTIRMALAR
Yazarlar

Hüseyin Apan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 15 Aralık 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 1973 Cilt: 4 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Apan, H. (2010). BAZI ÖNEMLi PATATES ÇEŞİTLERİNDE MALEİC HYDRAZİDE’NİN (MH-30) MAHSÜLDARLIK VE MUHAFAZAYA ETKİLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 4(4).
AMA Apan H. BAZI ÖNEMLi PATATES ÇEŞİTLERİNDE MALEİC HYDRAZİDE’NİN (MH-30) MAHSÜLDARLIK VE MUHAFAZAYA ETKİLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Aralık 2010;4(4).
Chicago Apan, Hüseyin. “BAZI ÖNEMLi PATATES ÇEŞİTLERİNDE MALEİC HYDRAZİDE’NİN (MH-30) MAHSÜLDARLIK VE MUHAFAZAYA ETKİLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 4, sy. 4 (Aralık 2010).
EndNote Apan H (01 Aralık 2010) BAZI ÖNEMLi PATATES ÇEŞİTLERİNDE MALEİC HYDRAZİDE’NİN (MH-30) MAHSÜLDARLIK VE MUHAFAZAYA ETKİLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 4 4
IEEE H. Apan, “BAZI ÖNEMLi PATATES ÇEŞİTLERİNDE MALEİC HYDRAZİDE’NİN (MH-30) MAHSÜLDARLIK VE MUHAFAZAYA ETKİLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 4, sy. 4, 2010.
ISNAD Apan, Hüseyin. “BAZI ÖNEMLi PATATES ÇEŞİTLERİNDE MALEİC HYDRAZİDE’NİN (MH-30) MAHSÜLDARLIK VE MUHAFAZAYA ETKİLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 4/4 (Aralık 2010).
JAMA Apan H. BAZI ÖNEMLi PATATES ÇEŞİTLERİNDE MALEİC HYDRAZİDE’NİN (MH-30) MAHSÜLDARLIK VE MUHAFAZAYA ETKİLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;4.
MLA Apan, Hüseyin. “BAZI ÖNEMLi PATATES ÇEŞİTLERİNDE MALEİC HYDRAZİDE’NİN (MH-30) MAHSÜLDARLIK VE MUHAFAZAYA ETKİLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 4, sy. 4, 2010.
Vancouver Apan H. BAZI ÖNEMLi PATATES ÇEŞİTLERİNDE MALEİC HYDRAZİDE’NİN (MH-30) MAHSÜLDARLIK VE MUHAFAZAYA ETKİLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;4(4).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/