BibTex RIS Kaynak Göster

BALIK UNUYLA DESTEKLENMİŞ RASYONLARDA SOYA KÜSPESİ YERİNE KULLANILAN ÇEŞİTLİ DÜZEYLERDE PAMUK TOHUMU KÜSPESİNİN KASAPLIK CİVCİVLERDE SEKİZ HAFTALIK CANLI AĞIRLIK VE YEMDEN YARARLANMAYA ETKİSİ

Yıl 1975, Cilt: 6 Sayı: 4, - , 26.12.2010

Öz

ÖZE T
0-8 haftalık denemede, büyüme depresyonu yaratmadan
kasaplık civciv rasyonlarmda kullanılabilecek maksimum
pamuk tohumu küspesi düzeylerini saptamak ve bu küspe-.
pedeki lysine amino asidi eksikliğini, bu amino asidince zen~
gin oldugu bilinen balık unuyla gidermek için, rasyonda kullamlması
gereken optimum balık unu düzeylerini pratik olarak
tesbit etmek amacı ile bir deneme tertiplenmiştir.
Seks tayini yapılmış günlük Hubbard broiler tipi dcveiv
lerden 16 adet erkek ve 16 adet dişi çeşitli di1:teylerde (% 0,
% 5,% 10, %30, ve %40) pamuk tohumu küspesi kapsayan
rasyonlardan herbirine rastgele tahsis edilmiştir. Deneme rasyonları,
pamuk tohumu küspesindeki lysine amino asidi noksanlığım
gidermek için %3, %4, %5, %6,5, %7 ve % LO
düzeylerinde balık wıu ile desteklenmişlerdir.
Şansa bağlı tam bloklar deneme düzeninin uygulandığı
bu çalışmada, rasyonlar Ad libitum olarak sağlanmış ve sekiz
hafta süren deneme elektrikle ısıtılan ana makinalerinde yürütülmüştür.
Gerek sekiz hafMlık canlı ağırlık ve gerekse bu süredeki
yemden yararlanmada gruplar arasında önemli (p < 0.05)
farklılıklar saptanmış, sadece %40 düzeiinde pamuk tohumu
küspesi ile beslenen civcivIerde sekiz haftalık canlı ağırlık
en düşük olarak ssaptanmıştır. Sekiz haftalık peryodda civcivlerin
yaşama gücü rasyonelaki pamuk tohumu küspesi
düzeylerinden etkilenmemiştir.

SUMMARY

The Effects of Various Dietary Levels of Cottonseed Meal Supplemented With Fiili Meals On the Eight Week Body Weight and the Feed Efficiency of Broilers

An experiment was conducted to
determine the maximum practical levels
ofcottonseed meal supplemented
with various levels of fish meals in the
rations of broilers in eight-week period.
Eight-week body weight and the
feed efficiency were the criteria used
to measure the response. '
The experiment was conducted
with Hubbard broiler chicks, day-old
to eight weeks of age. Chicks were ma
intained in electrically heated battery
brooders raised wire floors throughout
the experimental periods. The experimental
diets and water were supplied
Ad libi(um. Completely randomized
block design of dietary treatrnents
involving six levels (O %, 5 %, 10
%. 20 %, 30 %, and 40 %) of cottonseed meal and and six levels (3 %,
4 %, 5 %, 6,5 %, 7 %and 10 %) of
fish meals was used in the experiment.
One group of sixteen male and one
group of sixteen female chicks we.re
assigned to eaeh of the six dietary
treatments.
Data pertaining to eight-week
body weight and feed efficiency were
subjected to analysis of varİance (Steel
and Torrie, 1960).
Data obtained from this experiment
indicated that:
ı. There wer~ no significant differences
among dietary treatments relative
to eight-week body weight and
feed efficieney. '
2. The lowest body weights were
obtained from the ehicks receiving forty
pereent of cottonseed meal in their
rations.
3.. The cottonseed leve1s used in
this experiment did not influenee survival
of ehieks İn eight-week period.

Yıl 1975, Cilt: 6 Sayı: 4, - , 26.12.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm ARAŞTIRMALAR
Yazarlar

Ayhan Aksoy Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 26 Aralık 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 1975 Cilt: 6 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Aksoy, A. (2010). BALIK UNUYLA DESTEKLENMİŞ RASYONLARDA SOYA KÜSPESİ YERİNE KULLANILAN ÇEŞİTLİ DÜZEYLERDE PAMUK TOHUMU KÜSPESİNİN KASAPLIK CİVCİVLERDE SEKİZ HAFTALIK CANLI AĞIRLIK VE YEMDEN YARARLANMAYA ETKİSİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 6(4).
AMA Aksoy A. BALIK UNUYLA DESTEKLENMİŞ RASYONLARDA SOYA KÜSPESİ YERİNE KULLANILAN ÇEŞİTLİ DÜZEYLERDE PAMUK TOHUMU KÜSPESİNİN KASAPLIK CİVCİVLERDE SEKİZ HAFTALIK CANLI AĞIRLIK VE YEMDEN YARARLANMAYA ETKİSİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Aralık 2010;6(4).
Chicago Aksoy, Ayhan. “BALIK UNUYLA DESTEKLENMİŞ RASYONLARDA SOYA KÜSPESİ YERİNE KULLANILAN ÇEŞİTLİ DÜZEYLERDE PAMUK TOHUMU KÜSPESİNİN KASAPLIK CİVCİVLERDE SEKİZ HAFTALIK CANLI AĞIRLIK VE YEMDEN YARARLANMAYA ETKİSİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 6, sy. 4 (Aralık 2010).
EndNote Aksoy A (01 Aralık 2010) BALIK UNUYLA DESTEKLENMİŞ RASYONLARDA SOYA KÜSPESİ YERİNE KULLANILAN ÇEŞİTLİ DÜZEYLERDE PAMUK TOHUMU KÜSPESİNİN KASAPLIK CİVCİVLERDE SEKİZ HAFTALIK CANLI AĞIRLIK VE YEMDEN YARARLANMAYA ETKİSİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 6 4
IEEE A. Aksoy, “BALIK UNUYLA DESTEKLENMİŞ RASYONLARDA SOYA KÜSPESİ YERİNE KULLANILAN ÇEŞİTLİ DÜZEYLERDE PAMUK TOHUMU KÜSPESİNİN KASAPLIK CİVCİVLERDE SEKİZ HAFTALIK CANLI AĞIRLIK VE YEMDEN YARARLANMAYA ETKİSİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 6, sy. 4, 2010.
ISNAD Aksoy, Ayhan. “BALIK UNUYLA DESTEKLENMİŞ RASYONLARDA SOYA KÜSPESİ YERİNE KULLANILAN ÇEŞİTLİ DÜZEYLERDE PAMUK TOHUMU KÜSPESİNİN KASAPLIK CİVCİVLERDE SEKİZ HAFTALIK CANLI AĞIRLIK VE YEMDEN YARARLANMAYA ETKİSİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 6/4 (Aralık 2010).
JAMA Aksoy A. BALIK UNUYLA DESTEKLENMİŞ RASYONLARDA SOYA KÜSPESİ YERİNE KULLANILAN ÇEŞİTLİ DÜZEYLERDE PAMUK TOHUMU KÜSPESİNİN KASAPLIK CİVCİVLERDE SEKİZ HAFTALIK CANLI AĞIRLIK VE YEMDEN YARARLANMAYA ETKİSİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;6.
MLA Aksoy, Ayhan. “BALIK UNUYLA DESTEKLENMİŞ RASYONLARDA SOYA KÜSPESİ YERİNE KULLANILAN ÇEŞİTLİ DÜZEYLERDE PAMUK TOHUMU KÜSPESİNİN KASAPLIK CİVCİVLERDE SEKİZ HAFTALIK CANLI AĞIRLIK VE YEMDEN YARARLANMAYA ETKİSİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 6, sy. 4, 2010.
Vancouver Aksoy A. BALIK UNUYLA DESTEKLENMİŞ RASYONLARDA SOYA KÜSPESİ YERİNE KULLANILAN ÇEŞİTLİ DÜZEYLERDE PAMUK TOHUMU KÜSPESİNİN KASAPLIK CİVCİVLERDE SEKİZ HAFTALIK CANLI AĞIRLIK VE YEMDEN YARARLANMAYA ETKİSİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;6(4).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/