BibTex RIS Kaynak Göster

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ İŞLETMESİNDEKİ İVESİ KOYUNLARININ SÜTLERİNİN BİLEŞİMİ VE DİĞER BAZI ÖNEMLİ KOYUN SÜTLERİ İLE KARŞILAŞTIRILMALARI

Yıl 1975, Cilt: 6 Sayı: 4, - , 26.12.2010

Öz

ÖZET
lvesi, dünyanın en önemli süt tipi koyun ırkıarı arasındadır,
Yurdumuzun özellikle güney-doğu illerinde yetiştirilen
bu ırk üzerinde fakültemiz Zootekni Bölümünde araştırmalar
yapılmağa başlanmıştır. Bu araştırmada Fakültemiz işletmesine
getirilmiş bulunan lvesi koyunlarından tesadüfe bağlı
olarak alınan LO tanesinin sütleri, bir laktasyon boyunca ağız
sütlerinden sonra başlamak üzere sütten kesilinceye dek
birer haftalık aralıklarla fiziksel ve kimyasal özellikleri
bakımından analiz edilmişler ve elde edilen sonuçlar, bazı araştırıcı/
ar taraJindan !vesiler ve diğer yerli koyun sütleri i~
çin bildirilmiş olan sonuçlarla karşılaştırılmıştır. Kurumadde
oranı % 18,236,. yağ oranı %6.606, protein oranı %5,743,
küloranı %0,930 ve özgül ağırlık 1.0390 olarak saptanmış~
tır. Araştırma çok yıllık olup, iiriümüzdeki yıllarda sürdürülecektir.

ZUSAMMENFASSUNG

"Untersuehungen über die Milehzusammensetzung von Awassi Sehafen"
Die vorliegende Arbeit wurde geplant,
um die Milchzusammensetzung von
Awassİ Schafen zu kontrollieren. Zu
diesem Zweck wurden 10' Schafe zur
Untersuehung genommen und deren
Milchproben wurden je eine Woche
mntereinander waehrend einer Laktation
untersueht.
Die Untersuchungsergebnisse können
wie folgt zusam.mengefasst werden:
1- Wassergehalt veraenderte sich
zwischen 73,070-87,979 %und der
durchschnittliche Wert betrug 81,
764 % .
2- Trockenmasse schwankte zwischen
12, 021-26,930 % und betrug im
Durchschnitt 18,236 %'
3- Fettgehalt veraenderte sİch zwİschen
2,00-13,00 % und betrug im
Durchschnitt 6,606 %'
4- Fettfreie Trockenmasse schwankte
ZWİschen 9,394-15,530 % und
machte im Durchsehnitt 11,630 %'
5- Proteingehalt veraenderte sich
z:wischen 3,912-7,682 %und betrug
im Durchschnitt 5,743 %.
6- Lactosegehalt veraenderte sieh
zwischen 1,422-7,969 % und betrug
im Durchschnitt 4,961 %'
7- Aschengeha1t sehwankte zwischen
0,793-1,170 % und machte im
Durchschnitt 0,930 %.
8- Spezifisches Gewicht veraenderte
sich zwischen 1,0292-1;0452 und
machte im Durchsehnitt 1,0390.'
9- Saeuregrad (SH) schwankte zwischen
5,60-12,00 SH und betrug
im Durclıschnitt 8,72 SH.

Yıl 1975, Cilt: 6 Sayı: 4, - , 26.12.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;ger
Bölüm ARAŞTIRMALAR
Yazarlar

Ahmet Kurt Bu kişi benim

Gürol Engin Bu kişi benim

Ekrem Kurdal Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 26 Aralık 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 1975 Cilt: 6 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Kurt, A., Engin, G., & Kurdal, E. (2010). ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ İŞLETMESİNDEKİ İVESİ KOYUNLARININ SÜTLERİNİN BİLEŞİMİ VE DİĞER BAZI ÖNEMLİ KOYUN SÜTLERİ İLE KARŞILAŞTIRILMALARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 6(4).
AMA Kurt A, Engin G, Kurdal E. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ İŞLETMESİNDEKİ İVESİ KOYUNLARININ SÜTLERİNİN BİLEŞİMİ VE DİĞER BAZI ÖNEMLİ KOYUN SÜTLERİ İLE KARŞILAŞTIRILMALARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Aralık 2010;6(4).
Chicago Kurt, Ahmet, Gürol Engin, ve Ekrem Kurdal. “ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ İŞLETMESİNDEKİ İVESİ KOYUNLARININ SÜTLERİNİN BİLEŞİMİ VE DİĞER BAZI ÖNEMLİ KOYUN SÜTLERİ İLE KARŞILAŞTIRILMALARI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 6, sy. 4 (Aralık 2010).
EndNote Kurt A, Engin G, Kurdal E (01 Aralık 2010) ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ İŞLETMESİNDEKİ İVESİ KOYUNLARININ SÜTLERİNİN BİLEŞİMİ VE DİĞER BAZI ÖNEMLİ KOYUN SÜTLERİ İLE KARŞILAŞTIRILMALARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 6 4
IEEE A. Kurt, G. Engin, ve E. Kurdal, “ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ İŞLETMESİNDEKİ İVESİ KOYUNLARININ SÜTLERİNİN BİLEŞİMİ VE DİĞER BAZI ÖNEMLİ KOYUN SÜTLERİ İLE KARŞILAŞTIRILMALARI”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 6, sy. 4, 2010.
ISNAD Kurt, Ahmet vd. “ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ İŞLETMESİNDEKİ İVESİ KOYUNLARININ SÜTLERİNİN BİLEŞİMİ VE DİĞER BAZI ÖNEMLİ KOYUN SÜTLERİ İLE KARŞILAŞTIRILMALARI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 6/4 (Aralık 2010).
JAMA Kurt A, Engin G, Kurdal E. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ İŞLETMESİNDEKİ İVESİ KOYUNLARININ SÜTLERİNİN BİLEŞİMİ VE DİĞER BAZI ÖNEMLİ KOYUN SÜTLERİ İLE KARŞILAŞTIRILMALARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;6.
MLA Kurt, Ahmet vd. “ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ İŞLETMESİNDEKİ İVESİ KOYUNLARININ SÜTLERİNİN BİLEŞİMİ VE DİĞER BAZI ÖNEMLİ KOYUN SÜTLERİ İLE KARŞILAŞTIRILMALARI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 6, sy. 4, 2010.
Vancouver Kurt A, Engin G, Kurdal E. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ İŞLETMESİNDEKİ İVESİ KOYUNLARININ SÜTLERİNİN BİLEŞİMİ VE DİĞER BAZI ÖNEMLİ KOYUN SÜTLERİ İLE KARŞILAŞTIRILMALARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;6(4).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/