ÖZE T
çayır mer'a yem bitkilerinden 20-30 bitki analiz için
kökleriyle sökülür. Analizi y.apılacak kısım kesilir,Yıkanır,
kurutulur, elenerek kutulara konur.
Şimdiye dek yapılan analizlerde; hidrolizde, % BOJ
lik ethanol, soğuk su, sıcak su, 0.005Jten O.B N'e dek de,
ilişen H2 S04 solusyonları; sakkarijikasyonda ·Clarase,
Diazyme gibi enzimler veya bunların karışımları kul~
lanılmıştır.
Asitlerle tamamen hidrolize edilmediği içinyedek
karbonhidratları nişasta şeklinde depo eden yem bitki~
lerinin analizinde enzim metodu kullanılmaktadır.
Asitler,. jrüktozanları lJ.idrolize edebilmektedir. Anca.
k, 0.02N'den daha kuvvetli RıSO", solusyonları jruktozanları
tahrip etmektedirler.
Hidrolize veya sakkarijiye edilmiş eriyikler Shatfer-
Somogy metoduyla «Reagen 50» ayıracı yardımıyla
glikoza dönüştürüldükten sonra titre edilerek örneklerdeki
yapısalolmıyan karbonhidtatlar (T!,!C) glikoz cinsinden
saptanmaktadır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | DERLEMELER |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 27 Aralık 2010 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1976 Cilt: 7 Sayı: 2 |
Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/