BibTex RIS Kaynak Göster

Topraklardan Nitrojen Kaybı ve Bu Kaybı Önlemede Nitrifikasyonu Önleyici Maddeler İle Yavaş Aynşan Nitrojenli Gübreler

Yıl 1976, Cilt: 7 Sayı: 3, - , 28.12.2010

Öz

(JZET
Bitkilerin fazla miktarlarda ihtiyaç duymaları, oldukça pahalı
olması ve çeşitli yollarla topraktan kolaylıkla uzaklaşabilmesi bakımmdan
tQprağa nitrojen temini ve bundan azami şekilde faydalanılması özel
bir önem taşımaktadır. Bitkiler gübre ile toprağa verilen nitrojenin
ancak helirli bir kısmmdanfaydalanabilmektedir. Bu bakımdan başarılı
bir tarımda nitrojenin etkinliğinin artırılması önemli bir sorun haline
gelmiştir. Nitrojenin etkinliğinin artırılması için gübrelerin şartlara
göre vi/rilme şekli, zamanı, bölünerek verilmesi ve yaprakıara uygulanması
gibi hususlar meyanında geçen 5-ıo sene içinde nitrlfikasyonu
önleyici maddeler ile yavaj ayrışan nitrojenH gübreler üzerinde önemle
durult!'lakta ve geniş kapsamlı çalışmalar yapılmaktq.dır. Bu maddelerin
çoğunun nitrojen kayıplarını azalttığı ve üretimi önemli surette arttırdığı
sapta'1m1ştır.

Yıl 1976, Cilt: 7 Sayı: 3, - , 28.12.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm DERLEMELER
Yazarlar

Abdüsselam Ergene Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 28 Aralık 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 1976 Cilt: 7 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Ergene, A. (2010). Topraklardan Nitrojen Kaybı ve Bu Kaybı Önlemede Nitrifikasyonu Önleyici Maddeler İle Yavaş Aynşan Nitrojenli Gübreler. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 7(3).
AMA Ergene A. Topraklardan Nitrojen Kaybı ve Bu Kaybı Önlemede Nitrifikasyonu Önleyici Maddeler İle Yavaş Aynşan Nitrojenli Gübreler. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Aralık 2010;7(3).
Chicago Ergene, Abdüsselam. “Topraklardan Nitrojen Kaybı Ve Bu Kaybı Önlemede Nitrifikasyonu Önleyici Maddeler İle Yavaş Aynşan Nitrojenli Gübreler”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 7, sy. 3 (Aralık 2010).
EndNote Ergene A (01 Aralık 2010) Topraklardan Nitrojen Kaybı ve Bu Kaybı Önlemede Nitrifikasyonu Önleyici Maddeler İle Yavaş Aynşan Nitrojenli Gübreler. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 7 3
IEEE A. Ergene, “Topraklardan Nitrojen Kaybı ve Bu Kaybı Önlemede Nitrifikasyonu Önleyici Maddeler İle Yavaş Aynşan Nitrojenli Gübreler”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 7, sy. 3, 2010.
ISNAD Ergene, Abdüsselam. “Topraklardan Nitrojen Kaybı Ve Bu Kaybı Önlemede Nitrifikasyonu Önleyici Maddeler İle Yavaş Aynşan Nitrojenli Gübreler”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 7/3 (Aralık 2010).
JAMA Ergene A. Topraklardan Nitrojen Kaybı ve Bu Kaybı Önlemede Nitrifikasyonu Önleyici Maddeler İle Yavaş Aynşan Nitrojenli Gübreler. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;7.
MLA Ergene, Abdüsselam. “Topraklardan Nitrojen Kaybı Ve Bu Kaybı Önlemede Nitrifikasyonu Önleyici Maddeler İle Yavaş Aynşan Nitrojenli Gübreler”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 7, sy. 3, 2010.
Vancouver Ergene A. Topraklardan Nitrojen Kaybı ve Bu Kaybı Önlemede Nitrifikasyonu Önleyici Maddeler İle Yavaş Aynşan Nitrojenli Gübreler. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;7(3).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/