BibTex RIS Kaynak Göster

BALIK UNU ÜRETİMİ ve YEM OLARAK DEĞERİ

Yıl 1977, Cilt: 8 Sayı: 1, - , 28.12.2010

Öz

ÖZET
Balık unu teknolojisi, bir hayvanı mahsulün işlenmesi olduğu için,
ziraı faaliyetlerin içerisinde mütalaa edilmektedir. İyi kalitede, yüksek
seviyede protein ihtiva etmesi ve mineral vitamin yönünden zengin olması
nedenleriyle balık unu,kanatlılar için çok önemli bir yemdir. Dolayısiyle
tavuk rasyonlarına % 3- ıo seviyelerinde katılması bir kural
haline getirilmiş ve son 25 yıl içerisinde dünya üretiminde %400 gibi
büyük bir"artı~ sağlanmıştır.
Balık unu, balık artıklarından ve insan gıdası olarak kullanılmayan
balıklardan elde edilmektedir. İstenilen kalitede un elde edebilmek için
ham maddenin çok iyi muhafaza edilmesi gerekmektedir. Balık etleri
soğuk hava depolannıda, tuzlanmak' suretiyle, forınaldehildle ve sodyum
nitratla muhafaza edilebilmektedirler. En güvenilir olanı, soğuk
hava deposunda -45 C de dondurolup -20 C de muhafaza etmek şeklidir.
iyi muhafaza edilmiş bir ham maddenin, tüm techizatlı fabrikada iste
nilen kalitede %20 randımanlı balık unu elde edilebilmektedir. Yani,
her 100 kg. balık etinden 20 kg. un elde etmek mümkün olmaktadır.

Yıl 1977, Cilt: 8 Sayı: 1, - , 28.12.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm DERLEMELER
Yazarlar

Sıtkı Aras Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 28 Aralık 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 1977 Cilt: 8 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Aras, S. (2010). BALIK UNU ÜRETİMİ ve YEM OLARAK DEĞERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 8(1).
AMA Aras S. BALIK UNU ÜRETİMİ ve YEM OLARAK DEĞERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Aralık 2010;8(1).
Chicago Aras, Sıtkı. “BALIK UNU ÜRETİMİ Ve YEM OLARAK DEĞERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 8, sy. 1 (Aralık 2010).
EndNote Aras S (01 Aralık 2010) BALIK UNU ÜRETİMİ ve YEM OLARAK DEĞERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 8 1
IEEE S. Aras, “BALIK UNU ÜRETİMİ ve YEM OLARAK DEĞERİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 8, sy. 1, 2010.
ISNAD Aras, Sıtkı. “BALIK UNU ÜRETİMİ Ve YEM OLARAK DEĞERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 8/1 (Aralık 2010).
JAMA Aras S. BALIK UNU ÜRETİMİ ve YEM OLARAK DEĞERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;8.
MLA Aras, Sıtkı. “BALIK UNU ÜRETİMİ Ve YEM OLARAK DEĞERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 8, sy. 1, 2010.
Vancouver Aras S. BALIK UNU ÜRETİMİ ve YEM OLARAK DEĞERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;8(1).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/